Ishockey VM

VM-veteran vraget til sin sidste landskamp - træner vidste intet om stop

Landstræner Heinz Ehlers var ikke klar over, at Stefan Lassen ville stoppe på landsholdet.

33-årige Stefan Lassen var udset til at spille sin sidste kamp på landsholdet, da Danmark mødte Slovakiet ved ishockey-VM.

Men få timer inden kampstart kom det frem, at den rutinerede back ikke var med i den danske kamptrup mod værtsnationen. Det oplyste landstræner Heinz Ehlers i en pressebriefing ved ankomsten til arenaen i Kosice.

Ehlers fortæller, at ikke vidste, at Lassen ville stoppe på landsholdet, og backen havde været med på holdet, hvis han havde fået det at vide.

- Jeg blev oplyst om det, da jeg kom til hallen to timer. På det tidspunkt var lineuppen lavet og fremvist for spillerne. For alle os i trænerteamet var det en nyhed, og det var det også for en del spillere. Jeg har udtaget holdet, og så kunne jeg ikke lave det om for Stefan skal få sin afskedskamp, siger Heinz Ehlers til TV 2 SPORT.

- Der må man nok bare sige, at det løb en lille smule uheldigt, men vi føler ikke rigtig, at vi har gjort noget forkert i den sag her.

- Jeg synes faktisk, at det var utroligt professionel af Stefan at melde ud før kampen. Jeg synes, at det var exceptionelt professionelt af ham, og han skal have stor ros for en lang og fin landsholdskarriere. Han har altid stillet op, når det har været nødvendigt, og det var det også til denne turnering, siger landstræneren.

Stefan Lassen fortæller til TV 2 SPORT, at han vil samle tankerne, inden han kommenterer yderligere på sagen.

Hårdt at sige farvel

TV 2 SPORTs ishockeyekspert Morten Green erkender, at det er en ærgerlig måde at slutte karrieren på.

- Han har fortjent at spille. Han har en fantastisk landsholdskarriere bag sig. Han har været en tro støtte igennem mange år, spillet ti VM-turneringer og har altid været en stor del af gruppen - både på og uden for isen. Det er en lidt ærgerlig afslutning - for ikke at sige en meget ærgerlig afslutning, siger Morten Green.

Dermed blev 0-5-nederlaget til Canada mandag aften Lassens 184. og sidste landskamp. Her blev det dog kun til 90 sekunders istid, og Almtuna-backen var slet ikke i aktion i de sidste to perioder.

- Det bliver hårdt at sige farvel. Men samtidig er det også bare noget, jeg er så stolt over, at jeg har været med til i så mange år, siger Stefan Lassen.

Afløseren mod Slovakiet, Matias Lassen, er på benene igen efter at have været ramt af sygdom, der gjorde ham ukampdygtig mod Canada.