Ishockey VM

Canada leverer vanvittigt comeback i VM-kvartfinale - scorer 0,4 sekunder før tid

Canada er klar til semifinalen ved VM efter et ekstraordinært comeback mod Schweiz i sidste sekund, som tvang kampen ud i overtid.

Canada 3 - 2 Schweiz

 • 0-1 - Sven Andrighetto (18:06)
 • 1-1 - Mark Stone (26:00)
 • 1-2 - Nico Hischier (39:57)
 • 2-2 - Damon Severson (59:59)
 • 3-2 - Mark Stone (65:07 - overtid)

0,4 sekunder var undertippede Schweiz fra at slå Canada ud af VM og sikre sig en plads i semifinalen.

Her så schweizerne ud til at vinde 2-1 efter at have holdt stand og afvist et hårdt canadisk pres i hele tredje periode, lige indtil Damon Severson affyrede et desperat skud i sidste sekund. Skuddet gik mellem benene på målmand Leonardo Genoni og ind i det schweiziske mål så kort før tid, at dommerne måtte se scoringen igennem på video, inden de godkendte den.

Dermed skulle lettede canadiere og skuffede og rystede schweizere ud i overtid for at finde en afgørelse på den spændende kvartfinale. Her blev skuffelsen total for Schweiz, da Mark Stone afgjorde kampen med en scoring i det sjette minut af overtiden.

- Vi var alle helt oppe at køre og glade for det, siger Canadas Thomas Chabot til TV 2 SPORT om den vilde udligning.

- Vi havde mulighederne, men vi var ikke i stand til at score på dem, så endelig gik den ind, siger Canadas kaptajn, Kyle Turris, og tilføjer:

- Vi var ret sikre på, at der var mål, men man er ikke sikker, før dommeren godkender den. Vi blev ved til det sidste.

I den schweiziske lejr var der skuffelse over det brutale VM-exit - og samtidig overskud til at rose Canadas fightervilje.

- Jeg har helt sikkert aldrig tabt på den måde. Men til sidst må vi give stor kredit til Canada. De spillede til sidste sekund, og det var lige nøjagtig nok til at slå os, siger Schweiz' Nino Niederreiter og tilføjer:

- Det er virkelig et hårdt nederlag.

Canada slog Schweiz efter forlænget spilletid og er dermed i semifinalen. De scorede til 2-2 da der kun var 0,4 sekunder tilbage. Video: TV 2 SPORT

Schweiz overpræsterede

Inden kampen var de canadiske stjerner ellers relativ store favoritter, men det var de schweiziske viceverdensmestre altså ligeglade med lige fra kampens begyndelse. Det var også Schweiz, som og scorede kampens første mål i slutningen af første periode.

Faktisk havde de muligheden for at bringe sig på 2-0, men en styring fra Mark Stone på et langskud endte med en canadisk scoring. De undertippede schweizere mistede dog ikke modet af den grund, og et pres i resten af perioden gav pote tre sekunder før periodens udløb, da Nico Hischier fik tilskueren i arenaen i Kosice til at bryde ud i jubel.

Canada var uden sin topscorer i turneringen, Anthony Mantha, var ikke med i kvartfinalen, fordi han efter den sidste kamp i gruppespillet mod USA modtog en karantæne på en enkelt kamp for en svinestreg.

Manthas kompetencer kunne Canada godt have brugt i tredje periode, hvor de lagde stort pres på Schweiz lige fra begyndelsen af perioden. VM så nemlig ud til at slutte for canadierne, som bare ikke kunne åbne for et stærkt schweizisk forsvar.

Lige indtil et halvt sekund før afslutningen, hvor Damon Seversons skud altså sejlede i mål et halvt sekund før afslutningen.

I overtiden overlevede Canada flere lovende schweiziske angreb, og efter seks minutter og syv sekunder fuldendte Canada comebacket, da Mark Stone scorede sit andet mål i kampen.

Canada stormede isen, da de havde scoret i overtiden.

Canadas modstander i semifinalen bliver fundet torsdag aften, når de to sidste semifinaler spilles. Se dem på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY med kampstart klokken 20.15.

Rusland slår USA i tæt kamp

Rusland 4 - 3 USA

 • 1-0 - Nikita Gusev (1:07)
 • 2-0 - Mikhail Sergachyov (15:47)
 • 2-1 - Brady Skjei (22:22)
 • 3-1 - Kirill Kaprizov (41:31)
 • 3-2 - Noah Hanifin (45:53)
 • 4-2 - Mikhail Grigorenko (47:02)
 • 4-3 - Alex DeBrincat (57:10)

I den anden kvartfinale jagtede Rusland sin ottende sejr på lige så mange kampe her ved VM, og den mission lykkedes mod USA. Også her blev det tæt.

Med en sejr på 4-3 strøg de normalt så suveræne russere mod semifinalen i en stil, som ikke var kendetegnende for russerne i denne turnering. De lukkede nemlig amerikanerne ind i kampen, hver gang de havde skaffet sig et forspring på to mål.

Derfor var der også spænding til sidste sekund, hvor USA satsede det hele og spillede uden målmand. Det lykkedes dem dog ikke at få udlignet.

Rusland slog USA med 4-3 i kvartfinalen, og er dermed klar til semifinalen. Video: TV 2 SPORT