Ishockey

Pensioneret dansker bliver hyldet af sin første NHL-træner

Jannik Hansen spillede i Vancouver Canucks fra 2007 til 2017. Sergei Belski / Scanpix Denmark

Jannik Hansen har sat store aftryk i NHL, hvor han spillede 696 kampe.

Tilbage i 2007 blev Jannik Hansen den anden dansker til at spille i verdens stærkeste ishockeyliga, NHL.

Manden, der satte Hansen på isen for Vancouver Canucks, hedder Alain Vigneault. Han er lige nu canadisk landstræner ved VM, men husker tydeligt den dengang 21-årige dansker, som han satte på isen.

- Jeg elskede Jannik Hansen som person og som spiller. Jeg havde ham, da han var en lille knægt og kom til Vancouver, siger Vigneault til TV 2 SPORT.

- Jeg husker hans første slutspil mod Anaheim (i 2007, red.), hvor vi tabte, og Anaheim til sidst vandt Stanley Cuppen. Men der kunne man se, at han ville blive en god spiller.

- Han havde god fart og gode evner. Han arbejdede rigtig hårdt.

Alain Vigneault og Jannik Hansen under Stanley Cup-finalen i 2011.

Jannik Hansen endte med at spille 696 kampe i NHL for Vancouver Canucks og til sidst San Jose Sharks, før han i 2018 skiftede til verdens næststørste liga, KHL, hvor han tidligere på året endte med at blive mester med CSKA Moskva.

Efterfølgende besluttede den blot 33-årige Hansen sig for at indstille karrieren.

- Jeg vidste ikke, han indstillede karriere. Før eller siden skal alle spillere stoppe, og han må have følt, at tiden var inde, siger Alain Vigneault.

Jannik Hansen var den første dansker nogensinde til at vinde KHL, ligesom han også var den første dansker til at spille i NHL's Stanley Cup Final. Det var i 2011, hvor Canucks tabte med 4-3 i kampe til Boston Bruins.

Alain Vigneault har i en lang årrække været cheftræner for forskellige NHL-klubber og skal i den kommende sæson stå i spidsen for Philadelphia Flyers.

Jannik Hansen derimod har på den korte bane ikke ishockey som sin førsteprioritet.

- Der er kun én prioritet lige nu: Det er konen og de tre små, sagde han i forbindelse med sit karrierestop.