Ishockey VM

Danske stjerner om endnu et VM i Danmark: - Helt vanvittig god nyhed

Danmark bliver medvært for ishockey-VM i 2025 sammen med Sverige.

For et år siden blev der skrevet et stykke dansk ishockeyhistorie, da Boxen i Herning og Royal Arena i København dannede rammer om VM i ishockey.

Det var første gang nogensinde, at Danmark var vært for sportens største nationer, men der går ikke mange år, før VM kommer tilbage på dansk grund.

Fredag blev det nemlig officielt, at Danmark i 2025 skal være medvært for VM i samarbejde med Sverige.

- Det er en helt vanvittig god nyhed. Det er er helt fantastisk. VM sidste år var min bedste hockeyoplevelse, så jeg tror, det kan blive helt magisk igen, siger Jesper Jensen Aabo til TV 2 SPORT.

- Nu må vi se, om jeg stadig spiller til den tid og ikke er blevet for dårlig. Men det vil være helt vildt fedt, hvis jeg har mulighed for at være med til den tid. Nu har jeg i hvert fald en grund til at fortsætte.

Backen, der også var på det danske VM-hold i Slovakiet, der afgøres i weekenden, vil til den tid være 33 år.

To, der helt sikkert kan være i spil til en VM-plads om seks år, er NHL-spillerne Oliver Bjorkstrand og Nikolaj Ehlers. Og hos de to yngre spillere vækker det jubel, at der igen vil blive spillet om et verdensmesterskab på dansk is.

- Der er nogle år til, men det er utroligt spændende. Efter sidste år, så vidste vi jo ikke, om vi ville få muligheden igen, siger den 24-årige Oliver Bjorkstrand.

- Det var jo kun noget man drømte om før sidste år, og det var en kæmpe oplevelse. Nu kan vi så se frem til endnu en stor oplevelse.

Modsat Oliver Bjorkstrand og Jesper Jensen Aabo, så var Nikolaj Ehlers ikke en del af det første VM i Danmark i 2018. Dengang spillede den 23-årige nordjyde slutspil for Winnipeg Jets. Alligevel jubler han over det delte værtsskab.

- Det bliver pisse fedt. Det er der ingen tvivl om. Jeg var godt nok ikke med sidste år, men jeg fulgte med i alt, hvad der foregik, fortæller Nikolaj Ehlers.

- Nu ved jeg jo ikke, om jeg får lov til den tid, men jeg ved, hvor stort det var Danmark og for dansk ishockey, og det kunne være fantastisk at prøve.

Nikolaj Ehlers, hvis far Heinz Ehlers er landstræner for det danske landshold, er ikke i tvivl om, at det er Danmarks Ishockey Unions store arbejde, der har båret frugt.

- De andre store nationer kan se, at Danmark er på vej frem, og der er DIUs arbejde fantastisk.

- Det gør mig faktisk meget stolt på dansk ishockeys vegne, at vi allerede skal have et VM igen i 2025.

Aftalen blev præsenteret af Sverige på det internationale ishockeyforbunds, IIHF, kongres i Bratislava, hvor der netop nu spilles VM. Det eneste, der mangler, er en formel godkendelse, der vil ske på en af de kommende kongresser.

Danmark bliver en såkaldt co-host ved mesterskaberne om seks år. Det vil sige, at den ene gruppe bliver afviklet i en dansk arena - ligesom to kvartfinaler vil blive afviklet i Danmark. Den anden gruppe vil så blive afviklet i Sverige, der også vil tage sig af semifinaler, bronzekamp og finale.