Ishockey VM

Ishockey-VM kommer til Danmark igen

Danmarks Ishockey Union har lavet en aftale med det svenske forbund om at være medvært ved VM om seks år.

Det var en kæmpe succes, da der sidste år blev afholdt VM i ishockey i Danmark.

Og nu er VM igen på vej under danske himmelstrøg. Om seks år kan man atter se verdens bedste på is herhjemme. Danmarks Ishockey Union har nemlig lavet en aftale om at dele værtsskabet med Sverige ved VM i 2025.

Det er helt umuligt at få armene ned. Det er en cadeau til hele ishockey-Danmark

Henrik Bach Nielsen, formand Danmarks Ishockey Union

Aftalen er netop blevet præsenteret af Sverige på det internationale ishockeyforbunds, IIHF, kongres i Bratislava. Det eneste, der mangler, er en formel godkendelse, der vil ske på en af de kommende kongresser.

- Det er en kæmpe, kæmpe triumf for dansk ishockey, at vi allerede nu bliver værter for VM igen. Vi ridder stadig på momentum fra 2018, hvor vi beviste, at vi som en lille nation kunne klare en stor opgave, siger formanden for Danmarks Ishockey Union, Henrik Bach Nielsen i en pressemeddelelse.

Danmark bliver en såkaldt co-host ved mesterskaberne om seks år. Det vil sige, at den ene gruppe bliver afviklet i en dansk arena - ligesom to kvartfinaler vil blive afviklet i Danmark. Den anden gruppe vil så blive afviklet i Sverige, der også vil tage sig af semifinaler og finale.

- Det er helt umuligt at få armene ned. Det er en cadeau til hele ishockey-Danmark og alle de frivillige kræfter, der gjorde et fremragende stykke arbejde ved VM i 2018. Vi er så stolte over, at det lader sig gøre igen allerede, siger Henrik Bach Nielsen.

Noget at leve op til

Det er ikke kun DIU, der jubler over, at der igen vil være verdensstjerner at finde på dansk is i 2025. Også Sport Event Danmark er begejstrede.

- VM 2018 i Danmark var en kæmpe succes og meget rost event. Der bliver således noget at leve op til i 2025 sammen med vores svenske brødre, og det bliver fantastisk at skulle løfte opgaven sammen, siger Lars Lundov, direktør i Sport Event Denmark.

I 2018 blev de to grupper afviklet i Jyske Bank Boxen i Herning og Royal Arena i København. Det er også blandt de to arenaer, at valget skal stå. Men DIU understreger, at det endnu ikke er fastlagt hvilken dansk by, der får lov til at lægge is til mesterskabet. Ligesom det heller ikke er afklaret, hvilken svensk by, der skal være værtsby.

- Uanset, hvor Danmark kommer til at spille på hjemmebane, er vi allerede begyndt at glæde os til 2025. Vi får et nyt sportsligt pejlemærke at forholde os til, for vi skal selvfølgelig kunne præsentere den bedst mulige vare for vores hjemmepublikum. Det betyder, at vi skal forsætte med at være en top 12-nation på seniorplan, mens vores ungdomstrænere skal arbejde endnu mere målrettet med at udvikle de nødvendige talenter, så vi kan holde os i verdenstoppen, siger Henrik Bach Nielsen.

Da der sidste år var VM i Danmark, var der i gennemsnit 8132 tilskuere til de 64 kampe på VM-programmet.