Ishockey

Svenske medier efter VM-exit: - En total fiasko

De svenske medier langer hårdt ud efter det svenske ishockeylandshold, efter de tabte med 5-4 til Finland i kvartfinalen.

Med 21 spillere fra verdens bedste ishockeyliga, NHL, var der store forventninger til det svenske ishockeyland ved VM i Slovakiet.

Modsat havde modstanderen i VM-kvartfinalen, Finland, blot to NHL-spillere og hele 18 VM-debutanter.

Derfor var 'Tre Kroner', som det svenske ishockeyland kaldes også storfavoritter til at booke en plads i semifinalen, men trods en føring på 3-1, endte det med et nederlag på 5-4 til svenskerne i overtiden.

- Finland vinder fortjent. Tre Kroner fortjener ikke at vinde den her kamp. Det her en total fiasko, siger SVT’s ishockeyekspert Jonas Anderson.

Mats Wennerholm fra den svenske avis Aftonbladet følger trop i sin klumme og kalder nederlaget for ’et af svensk ishockeys største fiaskoer nogensinde’.

Sverige stillede op som forsvarende verdensmestre, og forventningerne i medierne op til kampen var, at det ville blive en nem opgave at besejre det urutinerede finske landshold.

- Svensk kæmpe fiasko: Elimineret af Finland. Tre Kronors fiasko er fuldbyrdet, skriver Expressen på sin hjemmeside.

Skuffelsen er også stor i den svenske landsholdslejr efter VM-exitet, hvor de troede på en gentagelse af sidste års triumf i Danmark.

- Det er tomt. Det er svært at sætte ord på følelserne. Det føltes som om, vi havde et hold, der kunne være gået hele vejen i år, så jeg er meget skuffet, sagde den svenske Colorado Avalanche-spiller Gabriel Landeskog til Expressen.

Finland, der er videre ved VM på bekostning af Sverige, skal møde Rusland i semifinalen, der i deres kvartfinale besejrede USA med 4-3.

Du kan se VMs semifinaler på TV 2 SPORT lørdag fra klokken 15.05.