Ishockey VM

Ekspert ærgrer sig over Italiens overlevelse: - Det er ikke godt

Italien kæmpede sig til overlevelse i A-gruppen og er med ved næste VM. TV 2 SPORTs ishockeyekspert Morten Green mener ikke, at de hører hjemme her.

Med en målscore på 5-48 blev Italien sendt ud af VM efter gruppespillets syv kampe.

En sejr på 4-3 over Østrig efter straffeslag betød dog imidlertid, at Italien endte på syvendepladsen og forbliver dermed i A-gruppen. Det samme var tilfældet for Storbritannien, der med et comeback mod Frankrig sikrede, at de ligeledes overlever.

Det betyder, at begge nationer stadig er med, når der i 2020 bliver spillet A-VM i Schweiz. Og det ærgrer TV 2 SPORTs ishockeyekspert Morten Green sig en smule over.

Er det et problem for de store nationer, at de skal ud og spille mod disse mandskaber?

- Ja, det synes jeg, at det er. Jeg synes, at Italien er en anden historie, end briterne er. Jeg synes simpelthen bare, at de er for dårlige til at være med. Briterne kom trods alt med noget energi, vilje og vildskab. Man kunne se, at de brændte for at være her, siger TV 2 SPORTs ishockeyekspert Morten Green.

- Italienerne var bare ikke dygtige nok, og så håbede de på et luckey punch mod Østrig, og det fik de så og er her i et år mere. Det er ikke godt, når der er for mange nationer, der er under niveau. For så bliver det bare for store cifre, og så kommer den her diskussion, om der skal være 16 hold, eller om der skal være 14 eller 12.

- Jeg er ikke positiv over for de store cifre – og havde måske især ikke håbet på, at Italien ikke var her næste år, siger Green.

Fremhæver Storbritanniens fight

Ekspertens anke er i høj grad rettet mod Italien, som han langt fra er imponeret over. Morten Green mener, at Storbritannien forsøgte at kæmpe og forsøgte at lave resultater.

Han kommer til at tænke på flere slutrunder med Danmark, hvor de selv var tippet til at ryge ud af A-gruppen, men så alligevel fandt noget ekstra.

Derfor er den spektakulære kampen mellem Storbritannien og Frankrig også i blandt Greens udvalgte højdepunkter.

- Kampen mellem Storbritannien og Frankrig var en fantastisk oplevelse, som virkelig fik mig op af stolen, da jeg sad og kommenterede, da der var så meget passion og energi i kampen. Storbritannien var bagud med 0-3, men får vendt kampen. Det var et så stort hjerte, de spillede med.

- Det er jo ikke et særlig godt ishockeyhold og har tabt med nogle store cifre, og det kommer nok også til at blive grimt for dem næste år. Men isoleret set ramte den her kamp noget inde i mig, siger Green.

Finland blev verdensmester, da de besejrede Canada i finalen med 3-1.