Ishockey VM

Finland hyldes efter VM-guld: - Ishockeyens naturlove er ophævet

Finland vandt søndag VM i ishockey, da de højst overraskende slog favoritterne fra Canada med 3-1. Dagen derpå vælter roserne ned over finnerne.

Finland rystede ishockeyverdenen søndag aften, da de vandt VM-titlen for første gang siden 2011.

Inden finalen mod Canada var finnerne ikke levnet mange chancer, da holdet primært bestod af spillere fra den hjemlige finske liga.

Modsat var Canada mødt op med mange spillere fra verdens bedste hockeyliga, NHL. De stjerner kunne dog ikke stille noget op i finalenederlaget på 1-3.

- Ishockyens naturlove er ophævet. Mange af spillerne er ikke i nærheden af at ramme landsholdet, når flere finske NHL-spillere kommer til, som vi ofte ser. Men hvor er det en fantastisk historie for ishockey og sport generelt, siger TV 2 SPORTs ishockeykommentator Jimmy Bøjgaard.

Også i udlandet er der store roser til det finske hold.

- Det er et eventyr. Det er blandt de mest usandsynlige resultater, jeg nogensinde har oplevet. Det er sportshistorie, siger den finske ishockeyekspert Chris Härenstam ifølge svenske Aftonbladet.

- Utroligt, men sandt

I kampen kom Canada planmæssigt fra start og førte 1-0. Men de undertippede finner gav ikke så let op.

Marko Anttila scorede i starten af anden og tredje periode, mens Harri Pesonen færdiggjorde finalens målscoring i de sidste minutter.

- Det er helt utroligt. Hvem skulle have troet, at dette hold skulle vinde VM?, siger den tidligere norske ishockeylandstræner Roy Johansen ifølge VG.

Hjemme i Finland var der naturligvis også stort glæde over triumfen.

Blandt de mange jublende var præsidenten Sauli Niinistö, som på Twitter lykønskede holdet.

- I gjorde det. Utroligt men sandt. Stort tillykke og tak til hele landsholdet for deres store hjerte.

Flere finner fejrede finalesejren på gader og stræder i blandt andet Helsinki, hvor nogle trodsede aftenkulden og hoppede i springvandet.

Der var stor jubel i Helsinki, efter det stod klart, at Finland var blevet verdensmester.

Det er Finlands tredje VM-guld i historien.