Ishockey

20-årig dansker får kontrakt i NHL

Jonas Røndbjerg i Las Vegas Golden Knights-trøjen Stacy Revere / Scanpix Denmark

Jonas Røndbjerg kan blive den 13. dansker til at få debut i verdens største ishockeyliga.

For to år siden blev den dengang 18-årige Jonas Røndbjerg valgt i NHL-draften som nummer 65.

Det var det nye hold i verdens største ishockeyliga, Vegas Golden Knights, der så noget i den unge dansker, og nu har klubben så valgt at give ham en kontrakt.

Røndbjerg har skrevet under på en treårig kontrakt med Las Vegas-klubben, der sidste år nåede Stanley Cup-finalen i sin første sæson.

Om Røndbjerg så ender med at få debut i NHL, er stadig uvist. Han kan både for eksempel komme til at spille næste sæson i Växjö eller for Vegas Golden Knights' udviklingshold Chicago Wolves.

Den 20-årige forward har siden 2016 spillet i den svenske SHL-klub Växjö Lakers HC, hvor han i denne sæson spillede i alt 50 kampe.

Som bare 15-årig fik han debut i den danske liga for Rungsted.

Fire år i træk har han været med Danmarks U20-landshold til junior-VM, og til dette års senior-VM var han faktisk i den danske trup.

Jonas Røndbjerg blev valgt som den 22. dansker i den amerikanske draft.

- Det, der skete i dag, det er nok noget af det største, der er sket i mit liv, sagde Jonas Røndbjerg til TV 2 SPORT efter draften.

Mens Vegas Golden Knights altså sensationelt nåede finalen i sin første NHL-sæson, hvor klubben tabte til Lars Eller og Washington Capitals, nåede Golden Knights kun første runde af denne sæsons slutspil, hvor de blev slået ud af San Jose Sharks.