Ishockey

Dansk talent er realistisk trods NHL-kontrakt

Jonas Røndbjerg i aktion for det danske U20-landshold ved VM i december sidste år Rich Lam / Ritzau Scanpix

Jonas Røndbjerg fik i sidste uge en tre-årig NHL-kontrakt med Vegas Golden Knights. Men målet er i første omgang Chicago og AHL.

Det kan godt være, at Jonas Røndbjerg i sidste uge skrev under på en NHL-kontrakt med Vegas Golden Knights, men den 20-årige dansker er realistisk, når det kommer til den kommende sæson.

For det er ikke spilletid i verdens stærkeste liga, der venter rundt om hjørnet, når Rungsted-drengen vurderer den nærmeste fremtid i Nordamerika.

- Jeg vil arbejde på at spille mig på en plads på AHL-holdet, siger Jonas Røndbjerg til TV 2 SPORT.

- Så må jeg arbejde mig op derfra og så forhåbentlig stå i ligaen på et tidspunkt.

Dermed er det Las Vegas-mandskabets samarbejdsklub, Chicago Wolves, som Jonas Røndbjerg sigter på, når han i slutningen af juni deltager i den såkaldte development camp sammen med andre talenter - og ikke mindst når den store camp begynder september.

- Det handler om, at jeg skal være fysisk og mentalt forberedt.

Derfor samarbejder Jonas Røndbjerg lige nu hjemme i Rungsted med den fysiske træner Martin Thimm, som han lærte at kende på landsholdet i forbindelse med VM. Det handler om at forbedre eksplosiviteten.

På det mentale plan er det en anden sag. Der er ikke en oplagt samarbejdspartner.

- Det er sværere at arbejde med. Der har jeg ikke noget konkret, fortæller Jonas Røndbjerg.

- Det handler mest om at være forberedt på det, som kommer. Især de op- og nedture, der følger med.

Nedture har Jonas Røndbjerg haft en del erfaring med i sdste sæson. i den bedste svenske liga, SHL, formåede han ikke for alvor at slå til hos Växjö Lakers.

- Jeg manglede at sætte pucken i kassen. Jeg kom ellers frem til chancerne, men jeg manglede det sidste. Og så blev sæsonen ikke, som jeg havde håbet.

Derfor kom Jonas Røndbjerg heller ikke hele vejen ind i varmen på den danske VM-trup. Han var med i optakten, og også med i Slovakiet, men blev aldrig skrevet ind på holdet, og fik dermed ikke sin VM-debut.

- Det var en frustrerende oplevelse. Men jeg kan godt forstå det, jeg kom jo ikke fra en super sæson.

Til gengæld fik Jonas Røndbjerg muligheden for at komme helt tæt på de danske NHL-spillere.

- Jeg fik mulighed for at lære af dem. Jeg fik set, hvordan de så ud på isen, og det overraskede mig virkeligt, hvor rolige de så ud. Specielt med pucken.

Det skal det unge danske talent nu overføre til sit eget spil, så han kan få chancen. Først i AHL, og når så det forhåbentlig er gået godt der, også i NHL.

- Det er en god mulighed for mig. Og det kommer på et godt tidspunkt for mig. Det bliver dejligt at prøve noget nyt i et nyt miljø.

Et miljøskifte, der gerne skal bane vejen til Vegas Golden Knights med en omvej omkring Chicago.