Ishockey

Depression får ligaspiller til at droppe ishockeyen

Jeppe Holmberg skiftede til Frederikshavn i foråret 2019, hvor holdet vandt DM-bronze.

Jeppe Holmberg, der har spillet i blandt andet Esbjerg, Aalborg og Frederikshavn, lægger skøjterne på hylden i minimum et år.

Den trefoldige danske mester Jeppe Holmberg trækker sig fra ishockeysporten. Han har brug for en pause, efter han i flere sæsoner har kæmpet med en tung depression.

Når det har været værst, har Holmberg haft selvmordstanker. I en periode har han drukket for at dulme de mentale smerter. Det skriver Faceoff, der bringer et længere interview om Holmbergs ishockeypause.

– Der er et par væsentlige grunde til, at jeg melder det her ud: For det første er der mange, der hele tiden spørger, hvad jeg skal i den kommende sæson. Der er ingen grund til, at jeg holder mig selv eller folk hen mere ved at sige det forkerte.

– For det andet kan der være andre derude med samme problemer som jeg, som måske kan blive hjulpet videre ved at høre om min situation. Det mentale helbred er ikke noget, man taler særlig meget om i omklædningsrummet på et ishockeyhold, siger Jeppe Holmberg til Faceoff.

Jeppe Holmberg begyndte at få det skidt, da han i efteråret 2016 flyttede til Minnesota for at spille USHL-hockey hos Fargo Force. Efter DM-guld i Esbjerg skulle det have været hans livs eventyr, men i stedet begyndte Holmberg at få problemer med simple gøremål i hverdagen.

Jeppe Holmberg

Født 14. juni 1996

Tre Danmarksmesterskaber

En DM-bronze

Klubber som professionel:

  • Esbjerg Energy
  • Aalborg Pirates
  • Vännas HC
  • Tyringe
  • Frederikshavn White Hawks

Derudover har Jeppe Holmberg spillet på U16-, U18- og U20-landsholdet. 

Det var svært at komme ud af sengen, hårdt at komme i tøjet og næsten umuligt at komme ud ad døren. Derfor rejste Holmberg hjem til Danmark, hvor Esbjerg stod klar med en ny kontrakt. Endnu et mesterskab i Esbjerg og et skifte til Aalborg med det tredje mesterskab som følge blev kun sportslige højdepunkter i en tid, der har været tynget af indlæggelser på psykiatrisk afdeling og antidepressiv medicin.

Efter sommerferien begynder Jeppe Holmberg på Nordjyllands Idrætshøjskole. I første omgang regner han med at holde et års pause fra ishockeysporten, hvor han ser frem til at møde mennesker, der ikke kender ham som ’ishockeyspilleren Jeppe’.