Ishockey

Green jubler over lige liga: Særligt ét hold har imponeret

Morten Poulsen fra Herning Blue Fox har nærmest vundet kampene på egen hånd Danmarks Ishockey Union

Morten Green er begejstret over sæsonstarten på Metal Ligaen, der har vist, at ligaen har lagt så lige fra land, som han havde håbet på

Se mere Metal Liga fredag kl. 19.00, når Rødovre tager imod mestrene fra Rungsted i et klassisk lokalopgør.

- Det er en fed start på Metal Ligaen.

TV 2 SPORTs ishockeyekspert Morten Green er ikke i tvivl om, at selv om der blot er spillet to runder af den nye sæson, så har den danske liga allerede vist sig fra sin bedste side.

- Jeg troede inden sæsonen på, at vi ville få en mere jævn liga. En mere uforudsigelig liga, og det har vi da helt sikkert fået.

Det er især de undertippede fynboer fra Odense Bulldogs, der har imponeret den tidligere landsholdskaptajn.

- De tog til en svær udekamp i Rødovre, kom bagud og fik alligevel et point med hjem. I går besejrede de så SønderjyskE på hjemmebanen. De viser, at de er klar til at tage kampen op.

Men selvom der også var en overraskende sejr tirsdag aften til Herlev Eagles hjemme over Esbjerg Energy, så tror Morten Green på, at ligaen nok skal falde i hak, når vi kommer længere hen.

- Efter 15-20 runder, så er jeg sikker på, at ligaen har sat sig, og vi vil se favoritterne i toppen. Det er lige nu et temmelig tyndt grundlag med bare to spillede runder.

Greens plus/minus-liste

Efter bare to runder i Metal Ligaen har eksperten et par plusser og et minus at hæfte på tre mandskaber indtil videre i sæsonen.

PLUS: Herning Blue Fox - Der var store spørgsmålstegn ved midtjyderne før sæsonen efter en dårlig sæson sidste år, og en forsæson under al kritik med masser af nederlag. Nu vinder de så i SønderjyskE, og besejrer tirsdag de danske mestre fra Rungsted. Det må give noget ro i klubben og masser af selvtillid i truppen.

PLUS: Odense Bulldogs - De var tipet til at kæmpe hårdt for at undgå niendepladsen, men de har taget point i begge sæsonens kampe indtil videre. Og med sejren tirsdag over SønderjyskE hjemme, tager de point fra et hold, der er tippet til Top 6.

MINUS: SønderjyskE - To kampe, nul point. De gør det egentlig fint defensivt, men offensivt, der fungerer det ikke endnu, og får de ikke løst op for det, så er det den slags, der kan sætte sig mentalt. Det er også point de er bagud i jagten på Final Four, som man skal ud og hente andre steder.

Greens skulderklap

Der er i Morten Greens bog heller ingen tvivl om, at der er en spiller, der er værd at fremhæve efter de to første runder. En spiller der har været foregangsmand og måske endda redningsmand hos Herning Blue Fox.

- Morten Poulsen afgør nærmest kampene på egen hånd for Herning. I de fire mål, som midtjyderne har scoret i åbent spil, har han scoret de tre og assisteret på den fjerde.

- Han har virkelig sat sig igennem her i sæsonstarten, og har vist, at han er den leder, som Herning har brug for, hvis de skal vende den nedtur, de løb ind i sidste sæson.