Ishockey

Ekspert fordømmer voldsomme scener: - Det er langt over stregen

TV 2 SPORTs ishockeyekspert Lasse Degn mener, at Kristian Jensens udvisning fredag aften ikke hører hjemme i ishockeysporten.

Det var ikke kønt på isen fredag aften mellem Frederikshavn White Hawks og Odense Bulldogs, da nordjydernes Kristian Jensen blev sendt i bad med en matchstraf.

White Hawks-angriberen røg ud, da han i en batalje med Odenses Lucas Bjerre Rasmussen slog på odenseaneren, der lå forsvarsløs på isen uden hjelm.

En voldsom hændelse, som TV 2 SPORTs ishockeyekspert Lasse Degn ikke mener har sin gang på isen.

- Det har ingen steder hjemme. Det er langt over stregen. Det er ikke det, jeg forbinder med ishockey, siger Lasse Degn.

Eksperten, der selv er tidligere landsholdsspiller, er med på, at sporten er fyldt med tempo og kan være en hård omgang, men det betyder ikke, at der er frit slag på isen i de fysiske dueller.

- Selvom det er en hård og tough sport, så skal der være en grundrespekt overfor hinanden. I den her situation, hvor en modspiller mister hjelmen, så bør der være en stop knap. I stedet for bliver det hensynsløst, og den slags skal bare straffes.

Lucas Bjerre Rasmussen måtte en tur på hospitalet, hvor han blev natten over til observation. Han er lørdag blevet udskrevet, men døjer stadig med hovedpine.

Får det dårligt

Det går stærkt i ishockey, og der bliver spillet med musklerne, men det er for Lasse Degn helt tydeligt, at der er en klar grænse, der blev overtrådt fredag aften i Frederikshavn.

- Der kører helt sikkert en masse adrenalin rundt i kroppen, og Kristian Jensen har sikkert ikke nået at tænke over sine handlinger, men det undskylder ikke, det han gør. Jeg ved ikke, hvad der er gået forud for den kortslutning.

Lasse Degn har ikke noget bud på længden af en karantæne. Der er - heldigvis - for få fortilfælde i dansk hockey, mener han. Men en ting er helt sikkert. Det er ikke billeder, han har lyst til at se igen under en ishockeykamp.

- Jeg får det dårligt. Det går jo fra at være et hårdt og fysisk spil til at være vold.

Frederikshavn vandt kampen 2-0.