Ishockey

Frederikshavn accepterer hård dom

Karantænen til Frederikshavn White Hawks-spilleren bliver ikke trukket i langdrag i en ankesag, slår klubben fast efter at have modtaget dommen

Frederikshavn White Hawks tager den lange karantæne til klubbens angriber, Kristian Jensen, til efterretning. Og direktør Henrik Andersen slår fast, at dommen med en karantæne frem til 1. december kommer til at stå uden indsigelser fra nordjyderne.

- Vi accepterer den og anker den ikke. Som udgangspunkt tager klubben afstand fra Kristians handlinger på isen, som ikke hører hjemme i ishockeysporten, siger direktøren til TV 2 SPORT.

- Det hører ikke hjemme i ishockeysporten. Det ved vi både som klub, og det ved Kristian også.

Det er 17 kampe i Metal Ligaen, som Frederikshavn-angriberen kommer til at stå udenfor. Og Henrik Andersen gør det klart, at Kristian Jensen er mærket af sagen, hvor han tildelte slag til Odense Bulldogs Lucas Bjerre Rasmussen i fredagens opgør mellem de to klubber.

- Han er dybt berørt af den her situation og meget ked af det af den skade, der er sket på Lucas Rasmussen. Det eneste vi kan sige, som klub, det er, at vi undskylder Kristians handlinger, det undskylder Kristian også selv, lyder det fra den nordjyske direktør.

Savnede stop knap

Der er heller ingen tvivl om, at man i White Hawks-lejren efterlyser, at Kristian Jensen havde stoppet inden tingene for alvor eskalerede.

- Det er selvfølgelig sket i kampens hede, og adrenalinen har pumpet løs i Kristian. Alting sker lynhurtigt i et brøkdel af et sekund, men selvfølgelig skal der være en stop knap, der siger man ikke skal slå, når han (Lucas Bjerre Rasmussen, red) ligger på isen. Men Kristian når ikke at tænke, og det Kristian selv siger, det er, at han når ikke at opdage, at hjelmen er røget af isen, da han slår. Men selvfølgelig må det ikke ske – det ved både Kristian og hele omverdenen, forklarer White Hawks-direktøren.

- Kristian har aldrig skadet nogen spiller før i sin ishockeykarriere.

Hvorvidt man i den nordjyske klub tildeler Kristian Jensen yderligere repressalier, det bliver ikke en sag, som offentligheden kommer til at få kendskab til.

- I bund og grund skal vi sætte os ned med Kristian og snakke omkring tingene. Men det er klart, foretager vi nogle sanktioner mod Kristian, bliver det et internt anliggende, slår Henrik Andersen fast.

Ingen undskyldning

I en pressemeddelelse fra nordjyderne, slår Kristian Jensen fast, at han er berørt af hændelsen.

- Alle som kender mig, ved at jeg er en rar person som ikke vil nogen noget ondt. Hændelsen i fredags ved jeg udmærket godt er uacceptabel og ikke hører hjemme i ishockeysporten, lyder det fra angriberen.

- Jeg var meget frustreret i situationen og alt skete så hurtigt. Jeg opdagede ikke at hjelmen var røget af Lucas da jeg gav ham et slag og jeg nåede ikke at tænke. Det er dog ingen undskyldning og jeg er meget ked af at Lucas kom til skade. Jeg ønsker ham kun det bedste og god bedring.

Odense afventer

Hos Odense Bulldogs har man ikke endnu tænkt sig at kommentere på karantænen.

- Indtil videre har vi ikke nogen reaktion. Vi har lige modtaget dommen, og så sætter vi os ned og snakker om den. Og så melder vi noget ud i løbet af i morgen. Vi vil godt have tid til at gå det ordentligt igennem, lyder det fra sportschef Henrik Benjaminsen.

Sportschefen slår fast, at fynboerne gerne vil have de mange involverede fra klubben til at sidde omkring bordet og tage en snak om holdningen til karantænen.