Ishockey

Sigtelse kommer bag på Frederikshavn-direktør: - En trist dag

Frederikshavn White Hawks holder bestyrelsesmøde i denne uge, hvor de skal drøfte episoden. Indtil da vil de ikke straffe Kristian Jensen.

Frederikshavn White Hawks fik tirsdag en nedslående besked om, at en af deres spillere risikerer at blive dømt for vold for en episode i en ligakamp mod Odense Bulldogs fredag.

Den udvikling i sagen kommer bag på klubbens ledelse.

- Den havde vi ikke set komme, og vi er meget berørte af situationen lige nu, siger den nordjyske klubs direktør, Henrik Andersen, til TV 2.

Spilleren, det drejer sig om, er Kristian Jensen, som fredag aften tildelte sin modstander Lucas Bjerre Rasmussen et slynggreb og et knytnæveslag, mens han lå uden hjelm på isen.

Nordjyllands Politi har på baggrund af episoden rejst sigtelse mod Frederikshavn-spilleren.

- Vi har i dag meddelt den 23-årige ishockeyspiller fra Frederikshavn, at han sigtes i sagen, og at han skal afhøres om det skete. Det er normal procedure i en sag som denne, sagde den ansvarlige for politiets efterforskning, politikommissær Peter Skovbak, i en pressemeddelelse tidligere tirsdag.

Derfor handlede det for en stund ikke om ishockey i Frederikshavn White Hawks tirsdag.

- Det er en meget, meget trist dag både for os som klub, men også for Kristian Jensen.

- En sød og rar person

Den nu sigtede spiller havde i forvejen fået en sportslig dom, der ikke er set magen til i nyere tid i dansk ishockey, da han er blevet tildelt 17 kampes karantæne.

Efter episoden er der ifølge direktøren blevet tegnet et billede af Kristian Jensen, som ikke ligner den spiller, de normalt har på kontrakt.

- I bund og grund er Kristian en sød og rar person, utroligt vellidt i omklædningsrummet og er slet ikke den person, vi så på isen fredag aften, siger Henrik Andersen og tilføjer:

- Kristian er meget ramt. Vi må ikke glemme, at det er en 23-årig dreng, der er utroligt berørt og har det meget dårligt. Vi som klub vil tage os af Kristian. Det er vores pligt. Han er trods alt kun et menneske.

Vil ikke tage stilling før eventuel dom

Sigtelsen fra Nordjyllands Politi er på et fortsat tidligt stadie, og derfor har Frederikshavn valgt at følge med fra sidelinjen i, om det ender med, at deres spiller bliver dømt for vold.

Indtil da vil de som udgangspunkt ikke straffe ham.

- Hvis han får en dom – hvilket jeg ikke tror, han gør – så må vi forholde os til det, når den kommer.

Med sigtelsen kan Kristian Jensen ende med en fængselsstraf. Strafferammen for paragraffen for simpel vold, § 244, er fængselsstraf i op til tre år, men vil typisk ligge på 30 til 60 dage ifølge Hviid Advokater.

Klubben skal i løbet af denne uge have et bestyrelsesmøde, hvor blandt andre Kristian Jensen er på dagsordenen.

- Vi skal drøfte, hvordan det kunne ske, og om hvad der helt præcis skete. Så skal vi have diskuteret igennem, hvad det betyder for Kristian, siger Henrik Andersen.