Ishockey

Ehlers gav sig selv lektier for - har terpet 1220 videosekvenser

Nikolaj Ehlers har givet sig selv lektier for i sommerferien. Her så NHL-danskeren hele sin sæson igennem for at finde vigtige detaljer.

Nikolaj Ehlers havde en alt andet end prangende sæson sidste år i NHL, National Hockey League.

Og det er danskeren særdeles godt klar over.

- Jeg ved godt, at sidste sæson ikke var en super sæson. Men det var svært mentalt, når man i sidste ende brækker tre forskellige ting og er ude i syv uger, siger Nikolaj Ehlers til TV 2 SPORT.

- Jeg har bevist, jeg kan være en topspiller. Det var jeg i min anden og tredje sæson.

Nu går Nikolaj Ehlers ind til sin femte sæson i verdens stærkeste ishockeyliga. Og det gør han ikke med lukkede øjne. For Nikolaj Ehlers er virkelig gået i detaljen for at være bedst muligt forberedt.

- Vi har en app i klubben, hvor de lægger alle kampene. Jeg ville ændre noget og begyndte at se nogle kampe, og så tænkte jeg, at jeg lige så godt kunne se det hele.

På den måde kom Nikolaj Ehlers igennem det, som han selv vil vurdere er omkring de 1220 skift i sæsonen.

Der er måske ikke de store forventninger til os, men personligt er jeg ligelad

Nikolaj Ehlers

De små ting

Han brugte faktisk sin sommerferie på det. Lige inden han gik i seng, tog han mobilen frem - ikke for at se seneste afsnit af en serie på Netflix, men for at lægge mærke til de små detaljer, der kan føres ind i den nye sæson og gøre nordjyden til en bedre spiller.

- Det er de små ting, jeg har kigget efter. Hvordan jeg forechecker, hvad jeg gør, når jeg taber pucken, kører jeg videre eller arbejder jeg baglæns med det samme, hvornår jeg bruger min speed. Småting, som man får en følelse for, når man ser dem.

Natten til fredag dansk tid spiller Nikolaj Ehlers og Winnipeg Jets første kamp i sæsonen, når canadierne er på besøg i Madison Square Garden hos New York Rangers. Men allerede i træninsgkampene har den hurtige angriber følt sig lidt anderledes tilpas. Men det er ikke en mirakelkur.

- Der er situationer, hvor jeg føler, det har hjulpet. Men nu skal man huske, det bare er ishockey. Men jeg tænker over de her nye ting, og så gør jeg det på træning, så det bliver så givet som muligt. Forhåbentligt bliver det så en større del af mit spil i løbet af sæsonen.

En sæson, hvor eksperterne i Nordamerika ikke har stor fidus til Winnipeg-mandskabet. Men det bekymrer ikke Nikolaj Ehlers.

- Der er måske ikke de store forventninger til os, men personligt er jeg ligelad. Det her handler ikke om, hvad andre siger om os.