Ishockey

Homoseksuel ishockeyspiller 'positivt overrasket' over reaktionerne

I torsdags valgte Jon Lee-Olsen som den første i dansk topidræt at stå frem som homoseksuel. Reaktionerne fra omverdenen glæder ham meget.

Ishockey-målmanden fra Rungsted Seier Capitals Jon Lee-Olsen skrev danmarkshistorie torsdag aften, da han sprang ud som homoseksuel.

Olsen brød med et stort tabu i sportens verden, hvilket som forventeligt har medfødt mange reaktioner.

Hovedpersonen selv er rigtig glad for responsen. Det fortalte han til TV 2 SPORT inden søndagens kamp mellem Rungsted og Herning i Metalligaen.

- Jeg ved ikke rigtig, hvad jeg havde regnet med. At der har været så meget, som jeg har hørt om over alt i verden, det er ret vildt.

- Men jeg er glad for, at det er en god ting. Jeg er ret overrasket over, det har været så positivt, siger Jon Lee-Olsen.

Søndag skulle Jon Lee-Olsen for første gang tilbage på isen efter torsdagens udmelding.

Det blev dog ikke til mere end en plads på bænken for den 27-årige målmand, da Rungsted vandt 3-2 i egen hule.

Én negativ reaktion

Jon Lee-Olsen var den blot tredje professionelle ishockeyspiller i verden til at springe ud som homoseksuel, og derfor er historien også nået ud til resten af verden.

Det betyder også, at der kommer mange reaktioner. De negative af slagsen kan dog heldigvis tælles på en finger.

- Der har måske været én negativ reaktion ud af de 200-300, der har sagt noget. Og så har jeg hørt andre, der har sagt, at der har været noget. Men der vil jo altid være andre, der har en anden holdning.

- Og jeg synes, at folk har været rigtige gode til at tage debatten op på sociale medier og andre steder, siger Jon Lee-Olsen.

Jon Lee-Olsen valgte at så frem i Go' Aften LIVE, og du kan se hele interviewet med ham på TV 2 PLAY.