Ishockey

Verdens bedste fodboldmålmand i 2005 skriver ishockeykontrakt

Fodbolden bliver nu skiftet ud med ishockeypucken for den mangeårige Premier League-målmand. Carl Recine / Ritzau Scanpix

Som fodboldmålmand vogtede Petr Cech målet for blandt andet Chelsea og Arsenal, og nu skal han så vogte målet for ishockeyklubben Guildford Phoenix.

I 2005 blev Petr Cech kåret som verdens bedste fodboldmålmand. Onsdag har han skrevet under på en kontrakt med den britiske ishockeyklub Guildford Phoenix for resten af sæsonen.

Det bekræfter klubben på sin hjemmeside.

I slutningen af sidste sæson stoppede Petr Cech sin aktive fodboldkarriere hos Arsenal. Efterfølgende blev han ansat som teknisk rådgiver i sin tidligere klub Chelsea FC.

Nu får den tidligere Premier League-stjerne så mere at se til, når han søndag 13. oktober debuterer som ishockeymålmand for Guildford Phoenix, der spiller i den fjerdebedste britiske ishockeyrække, National Ice Hockey League (NIHL) 2.

- Jeg er henrykt over at få muligheden for at spille med Phoenix for at få noget kamperfaring. Jeg håber, jeg kan hjælpe dette unge hold med at opnå deres mål for sæsonen og prøve at vinde så mange kampe som muligt, når jeg får muligheden for at spille.

- Efter 20 år som professionel fodboldspiller bliver det en vidunderlig oplevelse for mig at spille det spil, jeg elskede at se og spille, da jeg var barn, siger Petr Cech i en pressemeddelelse fra klubben.

Petr Cech i sin nye dragt.

Siden slutningen af august har Petr Cech trænet med den britiske ishockeyklub, hvilket han selv offentliggjorde på Instagram. Det har altså nu resulteret i en kontrakt.

- Købet af Petr Cech er en massiv handel for Phoenix. Han er en god fyr, som træner hårdt, og jeg kan ikke vente med at se ham få sin debut, siger holdets træner Andy Hemmings i samme pressemeddelelse.

Har udstyret klar

Det 37-årige multitalent er mere end klar til søndagens debut som ishockeyspiller.

På Twitter har han offentliggjort sit nye udstyr. Han bliver blandt andet udstyret med en hjelm, der bærer hans to tidligere engelske fodboldklubber på hver sin side - nemlig Chelsea og Arsenal.

- Bliver klar til sæsonen, skriver han på sin Twitter-profil.

Han nåede at spille 11 år hos Chelsea og fire år hos Arsenal, hvor han alt i alt holdt buret rent 202 gange i den bedste engelske fodboldrække, Premier League.