Ishockey

Ishockeyspiller tiltalt for vold

Efter endt efterforskning har Nordjyllands politi rejst tiltale mod Kristian Jensen fra Frederikshavn White Hawks for vold. Han nægter sig skyldig.

Anklagemyndigheden hos Nordjyllands Politi har valgt at rejse tiltale for vold mod ishockeyspilleren Kristian Jensen fra Frederikshavn White Hawks. Det meddeler politiet på dets hjemmeside torsdag.

Det var 20. september i en kamp mellem Frederikshavn White Hawks og Odense Bulldogs, at der opstod en situation, hvor Kristian Jensen valgte at slynge den unge Odense-spiller Lucas Bjerre Rasmussen omkuld.

Her mistede fynboen hjelmen og bevidstheden, hvorefter Kristian Jensen tildelte Bulldogs-spilleren et slag, da han lå forsvarsløs på isen.

Hændelsen betød, at Kristian Jensen blev anmeldt for vold af ishockeyfans.

Fire dage efter kampen, 24. september, valgte Nordjyllands Politi derfor at sigte den 23-årige Kristian Jensen for vold. Nu er sigtelsen så blevet til en tiltale.

- Efter endt efterforskning blev sagen overdraget til anklagemyndigheden, der så altså nu har fundet grundlag for at rejse tiltale i sagen, lyder det i meddelelsen på politiets hjemmeside.

Nægter sig skyldig

At der er rejst tiltale er udtryk for, at anklagemyndigheden vurderer, at sagen vil føre til domfældelse. Kristian Jensen nægter sig dog skyldig i vold, fortæller hans forsvarsadvokat Jens Christian Christensen.

- Denne her sag er afgjort med en straf inden for ishockeysportens eget system. En meget hård straf, hvis ikke den hårdeste nogensinde. Hvad straffesagen angår, så er påstanden frifindelse, siger advokaten til Ritzau.

Han henviser til en afgørelse fra Disciplinærudvalget i Danmarks Ishockey Union, som idømte Kristian Jensen en karantæne frem til 1. december. Dermed går han glip af 17 kampe i Metal Ligaen.

Disciplinærudvalget kategoriserede dengang Kristian Jensens handling som hensynsløs og uden fortilfælde.

Efterfølgende skrev spillerne fra Odense Bulldogs et åbent brev, hvori de understregede, at de havde håbet på en langt hårdere straf i forhold til episodens voldsomhed.

- Denne her sag hører ikke hjemme i retten, men nu må vi se, siger Jens Christian Christensen.

Kan få mellem 30 og 40 dages fængsel

Hos Kristian Jensens arbejdsgiver, Frederikshavn White Hawks, har direktør Henrik Andersen ingen kommentarer til tiltalerejsningen. Han henviser til forsvarsadvokaten.

Straffen for et slag i hovedet ligger typisk i området mellem 30 og 40 dages fængsel, som kan gøres betinget, for eksempel med vilkår om samfundstjeneste.

Nordjyllands Politi oplyser, at anklageskriftet i sagen torsdag vil blive sendt til Retten i Hjørring, hvor der vil blive berammet en retssag.