Ishockey

Klub noterer dansker for NHL-milepæl, han ikke har nået

Oliver Bjorkstrand står noteret for 99 point i NHL-karrieren. Aaron Doster / Ritzau Scanpix

Oliver Bjorkstrands klub Columbus Blue Jackets noterede danskeren for NHL-point nummer 100 i karrieren, men det har vist sig at være en fejl.

NHL-klubben Columbus Blue Jackets tilskrev i nat sin danske spiller, 24-årige Oliver Bjorkstrand, en milepæl.

Da holdet kom foran 2-1 i kampen mod Chicago Blackhawks, noterede klubben Bjorkstrand for assisten til målet - og dermed hans NHL-point nummer 100 i karrieren.

I ishockey giver det point at score eller assistere til et mål.

Også på hjemmesiden tilskriver holdet efter kampen Bjorkstrand for assisten til scoringen, som blev sat ind af Markus Nutivaara.

- Bjorkstrand blev den 37. spiller i Blue Jackets historie med 100 point og den sjette spiller født i Danmark til at nå æren i NHL-historien, står der.

Flere medier noterer ligeledes Oliver Bjorkstrand for en assist til føringsmålet.

På tv-billederne er det imidlertid svært at se, at Bjorkstrand skulle have berøring på pucken, som blev tacklet fra en Chicago-spiller kort forinden.

Og på nhl.com, den amerikanske ligas officielle hjemmeside, er danskeren ikke blevet noteret for assisten. Her er Bjorkstrand, der har spillet 204 NHL-kampe, godskrevet 46 mål og 53 assists, altså i alt 99 point. Det samme gør eliteprospects.com.

Kan nå milepæl i nat

Der må imidlertid regnes for sandsynligt, at Oliver Bjorkstrand inden alt for længe signerer sig for NHL-point nummer 100 som den sjette dansker nogensinde.

Allerede natten til søndag dansk tid er Columbus Blue Jackets igen i ilden, når de møder New York Islanders.

Frans Nielsen blev i 2011 den første dansker til at runde milepælen. Han brugte 211 kampe på at nå 100 point, hvilket Bjorkstrand altså kan gøre bedre i nat.

Alle mål og assists er lavet for Columbus Blue Jackets, som Bjorkstrand skiftede til i 2015/16-sæsonen.

I Danmark repræsenterede landsholdsspilleren Herning Blue Fox. I 2013 blev stortalentet draftet af Columbus Blue Jackets.

Han repræsenterede WHL-klubben Portland Winterhawks og AHL-klubben Lake Erie Monsters, inden han kom til Columbus-holdet.