Ishockey

Danmarks Ishockey Union vil forlænge med landstræner

Heinz Ehlers indgik en aftale som landstræner efter VM i 2018. Alexander Forst / Ritzau Scanpix

Der er stor tilfredshed med Heinz Ehlers i spidsen for det danske landshold.

En ny landsholdssæson står for døren med udtagelsen af det hold, der skal repræsentere Danmark på isen ved en tre-nationers turnering i Norge i starten af november.

På den måde er det også begyndelsen på det sidste år af den toårige aftale, som Danmarks Ishockey Union indgik med landstræner Heinz Ehlers efter VM på hjemmebane i 2018.

Men står det til DIU-direktør Ulrik Larsen, så skulle landstræneren for det danske ishockeylandshold gerne hedde Heinz Ehlers også på den anden side af VM i Schweiz næste år, der ellers er aalborgenserens sidste opgave i spidsen for det danske mandskab.

- Tankerne er, at jeg håber, vi kan fortsætte samarbejdet, siger direktøren til TV 2 SPORT.

- Det har vi en løbende debat om. Og det handler jo i bund og grund om, at vi er meget tilfredse.

Sammen med landstrænerjobbet, så er Heinz Ehlers også cheftræner i den bedste schweiziske liga for SCL Tigers. Et job, som den danske landstræner er bundet til frem til sommeren 2021. Men det ser DIU-direktøren som en styrke.

- Jeg synes, der er flere upsides end downsides. Især når vi ikke spiller flere kampe, end vi gør. Så er det en fordel at få en træner ind på bænken, der er frisk, og som er vant til et højt stressniveau fra Schweiz.

Ulrik Larsen vil dog endnu ikke sætte en dato på, hvornår han håber at have en aftale på plads. Heller ikke selv om der er en OL-kvalifikation i august næste år, som ligger udenfor Heinz Ehlers’ nuværende kontraktperiode.

- For mig er det ikke så afgørende, hvornår det bliver. Det afgørende er, at vi har en tæt og løbende dialog.

Men direktøren understreger også, at der er en tredjepart i ligningen i form af den schweiziske arbejdsgiver.

- Det er jo klubben, der er Heinz’ primære arbejdsgiver, så de er jo også en del af det, men indtil videre har vi ikke oplevet noget endnu fra klubben, der er problematisk. Heinz har fået fri til alle de opgaver, som vi har bedt om.

Det var efter VM på hjemmebane i 2018, hvor han var assistent på det danske landshold, at Heinz Ehlers overtog landstrænerposten efter svenskeren Janne Karlsson.

TV 2 SPORT har været i kontakt med Heinz Ehlers, der ikke har ønsket at udtale sig.