Ishockey

- Ingen af os har prøvet noget lignende, siger Herning-spiller

Herning Blue Fox har tabt fem kampe i streg i Metal Ligaen. DIU

TV 2 SPORTs ishockeyekspert tror, at Herning Blue Fox går en god fremtid i møde, hvis de er tålmodige.

Tabellen lyver aldrig.

En ældgammel læresætning, der vel stadig består, fordi der er mere end bare et lille gran af sandhed i den.

Alligevel er det den følelse, de sidder med i Herning lige nu. I Danmarks mest vindende ishockeyklub. For et kig i tabellen afslører, at Herning Blue Fox er at finde på niende- og dermed sidstepladsen i Metal Ligaen. Alligevel er fornemmelsen noget helt andet for dem, der er inde i maskinrummet.

- Alle leverer en 100 procents indsats. Vores træninger er verdensklasse. Vores videomøder er det samme. Alt omkring klubben er på et højt niveau og har aldrig været bedre, siger Blue Fox-forwarden Morten Poulsen til TV 2 SPORT.

- Ingen af os har prøvet noget lignende – hverken os gamle eller de unge. Vi har masser af chancer og spil til mere, men vi vinder ikke.

Senest tirsdag aften, da det blev til et nederlag på 1-4 til Aalborg Pirates i Nordjylland. Et nederlag, der sammen med et point til Odense Bulldogs betød, at midtjyderne med de stolte istraditioner og 16 danske mesterskaber måtte ned og skrabe bunden i tabellen. Den tabel, de føler, der lyver i omklædningsrummet ude på Holingknuden i Herning.

- Når vi analyserer, så er det rigtig godt 95 procent af tiden, men vi har udfald på bare få sekunder, hvor vi taber hovedet, og det udnytter modstanderne i de sekvenser, uddyber Lasse Lassen om situationen i Herning Blue Fox.

- Det er pisse frustrerende.

Og Lasse Lassen, der er en af mange indfødte Herning-drenge, eller en af byens rødder som man kalder det på klubbens hjemmeside, er ikke i tvivl om, at man er havnet i en ond spiral.

- De rigtige ting, vi gør, udmønter sig ikke. Så kan man lægge ansvaret fra sig og så håbe på noget held. Dygtige hold finder en vej til at vinde. Vi har fundet en vej til nederlag. Det må vende, for det er blevet lidt en selvforstærkende effekt for os.

Lasse Lassen

Derfor er der heller ikke tvivl om, hvad det er, der skal til, for at vende den tunge sæsonstart på hovedet. Og det er faktisk en ganske simpel opskrift.

- En sejr. Det sætter sig at tabe. Nederlag avler nederlag. Sejre avler sejre, lyder det fra Morten Poulsen.

Men nederlagene i Metal Ligaen har ikke avlet negativitet og en manglende tro på projektet. Et projekt, der blev gentænkt efter sidste sæson. Martin Struzinski blev ansat som sportschef, og Ben Cooper kom ind som en ung træner.

- Vi spillere er optimistiske. Træneren er optimistisk. Vi arbejder godt, der er fremgang at spore. Det bliver vi nødt til at læne os op af, fortæller Morten Poulsen om en hverdag, hvor de manglende resultater ikke har smittet af på truppen.

- Mange kan nok skrive under på, at vi aldrig har arbejdet så hårdt. Desværre også uden at få noget ud af det.

Morten Poulsen.

Det vil være oplagt at male med de store bogstaver henover sæsonstarten i den traditionsrige klub og udpensle bogstaverne K-R-I-S-E. Men den køber hverken Lasse Lassen og Morten Poulsen – eller for den sags skyld TV 2 SPORTs ishockeyekspert, Morten Green.

- Krise er et stærkt ord. Et hold er først i krise, hvis de selv ser sig selv som det. De har med Martin Struzinski i spidsen et nyt koncept, og det tager tid, siger Morten Green.

- Rom blev ikke bygget på en dag. Jeg tror Herning har en lys fremtid forude, hvis bare de er tålmodige.

Lasse Lassen er af den samme oplevelse.

-Vi er ikke i krise. Var vi blevet kørt ud på røv og albuer i alle kampe, så kunne der være tale om det. Men situationen er da vanskelig og besværlig, det kan vi ikke løbe fra.

Hvor besværligt det er at komme væk fra sidstepladsen, vil de kommende kampe vise, og allerede på fredag hjemme mod Odense Bulldogs, der ligger nummer otte, kommer der et praj om det.

Men Morten Green er ikke i tvivl om, hvad det er, der skal til, hvis der for alvor skal spores fremgang i det midtjyske.

- De skal blive mere effektive. Der er flere offensive spillere, der skal træde i karakter. Lige nu er det vel kun Morten Poulsen, der har leveret tilfredsstillende, mener eksperten og peger på spillere som Brodie Dupont, Mark MacMillan, Kristoffer Astorp og Lasse Lassen som bærende kræfter, der har skuffet.

- Det er overraskende, at de ligger, som de gør. De fik egentlig en god start på sæsonen, men så er det gået i hårdknude. Og det er effektiviteten, det kniber med, for de skaber chancer nok til at lave mål.

En anden del af forklaringen bliver den forcerede jagt på den forløsende sejr. Blue Fox-spillerne vil gerne hente de tre point, de alle føler er nøglen til et vendepunkt.

- Vi har brug for en sejr for at sætte alt på plads. Men det er næsten ligesom, når jeg spiller golf, og jeg siger, at nu skal jeg bare sørge for ikke at slå bolden i søen 120 meter derude. Og så er det lige præcis det, jeg gør, siger Lasse Lassen i et forsøg på at forklare det lige nu uforklarlige.

- På samme måde vil vi næsten vinde alt for meget, på samme måde vil vi for alt i verden ikke tabe. Det bliver så stift og forkrampet.

Og ingen tvivl om en sejr vil hjælpe. Både i tabellen – men så sandelig også i hverdagen, når spillerne bevæger sig gennem midtbyen.

- Det er en speciel klub med høje forventninger. Man skal kunne lide presset ved at spille i en storklub, som Herning Blue Fox er i ishockeyregi. En klub, hvor interessen er stor, forklarer Morten Poulsen og understreger folk i byen er opmærksomme på signalerne i og omkring situationen.

- Du skal ikke gå rundt i de her dage med et stort smil på læben nede i byen, uden du nok skal få det at vide.

En sejr over Odense Bulldogs på fredag kan igen give grund til krusninger i mundvigene.