Ishockey

NHL-dansker om tung periode: - Det er svært

Mikkel Bødker (tv.) er i gang med sin anden sæson hos Ottawa Senators. Anne-marie Sorvin / Ritzau Scanpix

Mikkel Bødker forsøger at forblive positiv i en tid, hvor der langt mellem de kampe, han får lov til at klæde om.

Det har været en tung sæsonstart i NHL for Mikkel Bødker. Det er der vist ingen tvivl om.

Bare tre gange har den danske forward fået lov til at klæde om for Ottawa Senators i en sæson, hvor canadierne indtil videre har spillet 11 kampe.

Ellers har den snart 30-årige dansker siddet på tribunen og kukkeluret. Det er ikke det, man drømmer om, når man er i gang med det sidste år af sin kontrakt, og man skal ud og vise, at man er værd at satse på i næse sæson også.

- Ja, det er svært at få den lille smule istid i kampene, fortæller Mikkel Bødker til TV 2 SPORT om den svære sæsonstart.

- Det gør det sværere at skabe chancer og levere den ishockey, som jeg ved, at jeg kan.

Bare tre kampe og ikke over ni minutters spilletid per kamp er det blevet til. Det var ikke det, danskeren havde i tankerne, da sæsonen startede. Men Mikkel Bødker føler, han prøver på at indhente det forsømte, da han sad ude i optakten.

- Det har selvfølgelig ikke været den start, jeg havde håbet på, men jeg løb ind en dum skade og dermed ingen camp, forklarer forwarden, der endnu ikke har lavet point i denne sæson.

- Men det gælder om at forblive positiv og arbejde sig tilbage i opstillingen.

Mit fokus forbliver i Nordamerika, indtil det ikke er en mulighed mere

Mikkel Bødker

Netop den positive indstilling betyder også, at Mikkel Bødker ikke er begyndt at overveje, hvad det betyder i jagten på en ny kontrakt i Ottawa eller et andet sted, at han er langt fra spilletid på et regelmæssigt plan.

- Der er ikke så mange tanker om det. Jeg tager en dag ad gangen og bevarer en positiv tilgang.

Nordamerika førsteprioritet

Derfor tænker han heller ikke så meget på, hvad den haltende sæson kan komme til at betyde for kontraktjagten. Heller ikke selv om han så landsmanden og den daværende holdkammerat Jannik Hansen slutte sin karriere af i Rusland, da en svær sæson i San Jose Sharks gjorde det umuligt at finde en ny kontrakt i NHL.

- Jeg tror, det er et mere relevant spørgsmål efter sæsonen. Meget kan jo sagtens nå at ændre sig.

Men ingen tvivl om, der skal en markant ændring til. Den nye Ottawa Senators-træner, DJ Smith, kigger ikke danskerens vej. Derfor er det svært at forestille sig, at der ligger en ny kontrakt og venter i den canadiske hovedstad.

Og spørgsmålet for Mikkel Bødkers vedkommende er, om der er en ny kontrakt med hans navn på i verdens bedste liga. Derfor kan det blive en mulighed at vende Nordamerika ryggen i jagten på kontrakt og spilletid.

Men den danske veteran, der efterhånden har spillet 13 sæsoner og mere end 700 kampe i verdens bedste liga, lægger ikke skjul på, at han først i alleryderste konsekvens vender blikket mod de europæiske ligaer.

- Europa har mange gode og stærke ligaer, som er gode muligheder, hvis ikke NHL er i kortene, fortæller Mikkel Bødker.

- Men mit fokus forbliver i Nordamerika, indtil det ikke er en mulighed mere.