Ishockey

Bjorkstrand bliver sjette dansker til at nå NHL-milepæl

Oliver Bjorkstrand assisterede til et mål, da Columbus Blue Jackets i nat spillede uafgjort og siden tabte i overtid. Aaron Doster / Ritzau Scanpix

Oliver Bjorkstrand har lavet 100 point i verdens bedste ishockeyliga, NHL.

Da 24-årige Oliver Bjorkstrand natten til lørdag leverede både et mål og en assist, skrev han sig samtidig ind i historiebøgerne.

I kampen mod St. Louis Blues blev Columbus Blue Jackets-spilleren nemlig den sjette dansker til at nå 100 point i den amerikanske ishockeyliga, der er kendt som verdens bedste.

Det giver point at score eller assistere til et mål, og her havde han inden kampen mod St. Louis lavet 99 af slagsen.

Disse danskere har nået 100 point i NHL

  • Frans Nielsen (458)
  • Mikkel Bødker (323)
  • Lars Eller (265)
  • Jannick Hansen (265)
  • Nikolaj Ehlers (213)
  • Oliver Bjorkstrand (101)

Dermed kom point nummer 100 i hus, da han ved stillingen 1-1 lavede assist til Columbus' føringsmål i 2. periode. Bare fem minutter senere lavede danskeren så sit point nummer 101, da han selv sendte pucken i netmaskerne og udbyggede føringen til 3-1.

Desværre for Bjorkstrand og Blue Jackets var det ikke nok. St. Louis Blues fik både reduceret og udlignet, inden de i den forlængede spilletid kunne sikre sig sejren på 4-3.

Blev hyldet af klubben ved en fejl

Allerede i oktober blev Oliver Bjorkstrand af sin klub hyldet for at have lavet sit point nummer 100, da de noterede ham for en assist i kampen mod Chicago Blackhawks.

Problemet var bare, at danskeren aldrig havde berøring med pucken, og derfor blev han aldrig officielt tildelt den pågældende assist.

Men nu skulle den altså være god nok.

Oliver Bjorkstrand har brugt 231 NHL-kampe på at nå de 100 point. Alle kampe er spillet for Columbus Blue Jackets, som han har spillet for siden 15/16-sæsonen.

I denne sæson har den 24-årige dansker spillet 13 kampe og lavet fire point.