Ishockey

Ung dansker har klart mål: Skal spille mindst en NHL-kamp i år

Joachim Blichfeld i sidste sæson, da han spillede for Portland Winterhawks Portland Winterhawks/ San Jose Sharks

Joachim Blichfeld har fået gang i målscoringen i AHL hos San Jose Barracuda. Nu slår han sit ambitiøse mål for sæsonen fast - han skal i NHL.

21-årige Joachim Blichfeld bankede for alvor døren ind i nordamerikansk ishockey i sidste sæson.

I den nordamerikanske juniorliga lavede han imponerende 114 point i 68 kampe. Dermed blev den unge mand, der i 2016 blev draftet af San Jose Sharks i syvende runde, pludselig et varmt navn i den californiske organisation.

For kunne den unge dansker fortsætte de lovende takter på seniorniveau, så kunne det ligne en vej, der var asfalteret mod en fremtid i verdens bedste liga.

Nu er han så i kamp mod voksne. i AHL - ligaen lige under NHL - for San Jose Barracuda. Og efter otte kampe på det niveau er nordjyden ikke bleg for at afstikke kursen for sæsonens helt store mål.

- Det er helt klart at få i hvert fald en kamp i år i NHL, siger Joachim Blichfeld til TV 2 SPORT.

- Jeg kan se, der er mange unge, der har spillet for Sharks indtil videre, så jeg prøver bare på at komme ind til træning hver dag og gøre det bedste jeg kan. Så det skal det nok blive min tur.

Hvor pointene i sidste sæson blev smidt ind på statistikkerne i et voldsomt tempo, så gik det mere trægt til at begynde med i den første seniorsæson.

- Den største forskel var vel nok, at man spiller mod nogle, der var lidt stærkere, end man gjorde i junior. Det er klart, at det nok lige tog en kamp eller to at vænne sig til det. Men det er helt fint nu.

Regner sig selv for en målscorer

Helt fint kan man roligt sige. Tre mål i de seneste tre kampe betyder, at den skarpe wing er begyndt at ramme det niveau, han skal, før han kan blive et emne oppe på højeste niveau. For målene er en væsentlig del af Blichfelds værktøjskasse.

- Når jeg havde sådan en sæson som sidste år, så regner jeg mig selv, som en målscorer, forklarer den unge nordjyde.

- Så man går ind til hver kamp for at lave de mål og score på de chancer, man nu har.

Derfor var det også en lettelse, da Joachim Blichfeld endelig i sin sjette kamp i AHL, fik scoret sæsonens første mål.

- Det kan jeg love dig for, det var. Der røg lige en bekymring af ryggen – det var utrolig dejligt at sætte den første ind, fortæller Blichfeld om scoringen mod Bakersfield Condors.

- Pucken begynder at gå min vej. De første kampe havde jeg, jeg ved ikke hvor mange chancer, men pucken den gad ikke gå ind. Men her de sidste tre-fire kampe, der synes jeg virkelig, det er gået min vej.

Vil i NHL med sin roomie

Nu drømmer han om NHL, men det er ikke kun hans egen drøm. Den helt store drøm handler om at stå i verdens bedste liga med sin holdkammerat, landsmand og roomie ved sin side, Alexander True.

- Vi har snakket om, at det kunne være sjovt, hvis vi fik vores første kamp samtidig, fortæller Blichfeld om en unik drøm.

- Vi bor sammen og hygger hver dag. Og hvis det nu går dårligt, og der er nogle ting, jeg har brug for hjælp, så er han den første til at hjælpe. Og så er han også en, jeg kan snakke dansk med. Det betyder utrolig meget at have ham.

Alexander True spillede i AHL i sidste sæson og blev topscorer for Barracuda, og er nævnt som en af de spillere, der står på springtil NHL-holdet. Nu håber Joachim Blichfeld at gøre sin ven og bofælle selskab - når og hvis drømmen går i opfyldelse.

For som Blichfeld slår fast over telefonen efter foreløbig seks point i sine otte AHL-kampe.

- Målet er jo at spille med de store drenge.