Ishockey

Ishockeyspiller idømmes 20 dages betinget fængsel

Kristian Jensen fra Frederikshavn White Hawks er blevet kendt skyldig i vold under en ishockeykamp.

En ishockeyspiller idømmes fredag betinget fængsel i 20 dage i en voldssag. Dommen er afsagt af Retten i Hjørring.

Den 23-årige Kristian Jensen fra Frederikshavn White Hawks begik volden under en kamp mod Odense Bulldogs i september. Han findes skyldig i at have tildelt Lucas Bjerre Rasmussen et slag i hovedet, mens denne lå ned.

Dommer Jeanette Thørholm Andersen og de to domsmænd er enige om resultatet. Kristian Jensen havde påstået frifindelse.

Kristian Jensen har ingen kommentarer, lyder det fra forsvareren, advokat Jens Christian Christensen.

Retten er opmærksom på, at den professionelle ishockeyspiller allerede har fået en alvorlig sanktion i sportens egen verden - nemlig karantæne i 17 kampe. Men det almindelige retssystem må i denne situation skride ind, lyder det.

- Retsordenen skal give beskyttelse ved siden af ishockeysystemet, siger Jeanette Thørholm Andersen, da hun fremlægger begrundelsen for dommen.

20 dages betinget fængsel er mildere end den straf, som anklagemyndigheden havde lagt op til.

Det har også spillet ind, at Kristian Jensen befandt sig i en ophidset sindsstemning, da han gik løs på Lucas Bjerre Rasmussen. Denne havde kort forinden givet Jensen en såkaldt crosschecking i ryggen.

I øvrigt dømmes den 23-årige spiller til at betale 5.740 kroner i erstatning for svie og smerte til Lucas Bjerre Rasmussen.

Atypisk retssag

Fredag morgen klokken 9 startede en atypisk retssag i Hjørring.

Det hører nemlig til sjældenhederne, at voldshandlinger i forbindelse med sport bliver til strafferetlige sager. Og det var, hvad der skete her.

Episoden blev anmeldt. Ikke af offeret Lucas Bjerre, men af en neutral ishockeyfan. Det valgte politiet at gå videre med, og derfor var alle parter samlet i retten i Hjørring.

Retssagen i Hjørring startede med, at den anklagede Kristian Jensen nægtede sig skyldig. Kristian Jensen fortalte i retten, at han var frustreret over, at han var blevet angrebet bagfra. Han påpegede også, at han ikke havde opdaget, at Lucas Bjerre havde mistet sin hjelm.

Det er et decideret overfald

Anklager Torben Kauffmann Sørensen

’Et decideret overfald’

Traditionen tro skulle både anklageren og forsvareren igennem den obligatorisk procedure.

Anklageren Torben Kauffmann Sørensen kaldte i retten episoden for et decideret overfald.

- Det er et decideret overfald, som sker efter at en person er smidt ned på isen og derefter får hamret en knytnæve i hovedet, sagde han til domsmandsretten.

Derfor krævede anklageren, at Kristian Jensen skulle have 30 til 40 dages fængsel. Han ville dog lade det være op til dommeren, hvorvidt der skulle være tale om betinget eller ubetinget.

’En hård sport’

Kristian Jensens forsvarer Jens Christian Christensen lagde dog vægt på, at ishockey er en hård sport.

Han sagde i retten, at en sag som denne slet ikke burde ende i dansk retssystem, men at det burde ordnes internt i Dansk Ishockey Union.

- Hvis man ikke kan tåle det, skal man til at spille skak i stedet, sagde Jens Christian Christensen.

Han lagde også vægt på, at Kristian Jensen allerede var blevet straffet med 17 spilledages karantæne, og at en fængselsdom derfor ville være en ’dobbeltstraf’.