Ishockey

Frederik Andersens træner fyret

Mike Babcock blev træner i Toronto Maple Leafs i 2015. Bruce Bennett / Ritzau Scanpix

Den mangeårige NHL-træner Mike Babcock er færdig i Toronto Maple Leafs, hvor danske Frederik Andersen er målmand.

En af de største ishockeyklubber i verden hungrer efter succes og Stanley Cup-trofæet, som ikke har været i den canadiske by Toronto siden 1967.

De tårnhøje forventninger er ikke blevet mødt af cheftræner Mike Babcock, siden han trådte til i Toronto Maple Leafs i 2015, og det har nu kostet ham en fyreseddel.

- Vores spil møder ikke rigtig forventningerne. Vores defensiv er fejlspækket, der er ikke blik på detaljer. Og selv vores offensiv, som har været kendt for sin eksplosivitet, har ikke været der i et stykke tid, siger klubpræsident Brendan Shanahan ifølge nhl.com.

Brendan Shanahan fortæller, at han i flere uger har diskuteret den mulige fyring med general manager Kyle Dubas.

- Det var ikke en nem samtale at have. Det var ubehageligt, men vi følte, det var vigtigt for klubben.

Sheldon Keefe bliver manden, der skal forsøge at få skuden på ret kurs. Han kommer til fra klubbens udviklingshold, Toronto Marlies.

Seks nederlag i træk

Efter 23 kampe ligger Toronto Mapler Leafs på femtepladsen i sin division og er et stykke fra de slutspilsgivende pladser.

Det er blevet til seks nederlag i træk og blot ni sejre i alt i sæsonen.

- Jeg er skuffet over, vi ikke har fået den start på sæsonen, vi ønskede, og det er min skyld, siger Mike Babcock og ønsker klubben alt det bedste.

Den canadiske træner er ikke hvem som helst.

Stanley Cup og OL-guld

Mike Babcock har været NHL-træner siden 2002, hvor han også har stået i spidsen for Anaheim Mighty Ducks og Detroit Red Wings, med hvem han i 2008 vandt Stanley Cup.

I 2010 og 2014 førte han også Canada til OL-guld sideløbende med jobbet som træner i NHL.

Babcock førte endda Toronto Maple Leafs til flest grundspilssejre i en sæson i klubbens historie, da det blev til 49 sejre i 2017/18.

Tre gange i træk har klubben også været i slutspillet, men alle tre gange er det blevet til skuffende exits i første runde.

Toronto Maple Leafs er med 13 Stanley Cup-titler den næstmest vindende klub i NHL's historie, men den seneste triumf ligger altså et halvt århundrede tilbage i tiden.

Stor stjerne i Andersen

Den danske målmand i klubben Frederik Andersen, der er blandt de bærende spillere, har haft en stor stjerne i Babcocks bog.

I 2018, da der blev afholdt VM i Danmark, besøgte Babcock Andersen og hans familie. Her udtrykte han over for TV 2 SPORT, at han håbede, det var sidste gang, Andersen kunne spille VM for Danmark.

Med det mente han, at Toronto Maple Leafs fremadrettet skulle nå langt i NHL-slutspillet, som strækker sig ind over VM.