Ishockey

Tilskuerballade afbryder dansk ligakamp

Kampen mellem Rødovre og Rungsted er blevet afbrudt halvvejs inde i tredje periode.

Arvefjendeopgøret på isen mellem Rødovre og Rungsted kom til at handle om alt andet end da sportslige.

I midten af tredje og sidste periode blev kampen afbrudt af sikkerhedsmæssige årsager.

Inden kampen blev der affyret kanonslag og anden pyroteknik, og det samme stod på under kampen. Desuden opstod der slåskamp på lægterne.

Sikkerhedsperonalet i arenaen i Rødovre kom også i klammeri med tilskuere, og derfor blev der undervejs fjernet flere personer fra arenaen.

Det medførte siden uroligheder uden for arenaen. De første forlydender gik på, at politiet havde beordret kampen afbrudt, men ifølge Københavns Vestegns Politi var det sikkerhedsvagterne, der bad om at få den stoppet.

- Det er ikke noget, som politiet bad om, men vi assisterede dog og hjalp til. Der opstod efterfølgende ballade, og en enkelt betjent blev spyttet på, og derfor har vi anholdt en person, siger vagthavende hos Københavns Vestegns Politi, Morten Steen, til Ekstra Bladet.

Spillerne forlod isen, og endetribunen, hvor de pågældende tilskuere havde befundet sig, blev ryddet.

Direktør er dybt skuffet

Tilskuerballaden vækker harme hos direktøren i Rødovre.

- Jeg er dybt skuffet, og jeg ved ikke, hvad jeg skal gøre. Jeg har lyst til at… nej, det kan jeg ikke sige, siger Bjørn Sørensen til TV 2 SPORT.

- Da jeg går ud og skal uddele blomster til en 200-kampsjubilar, går jeg forbi "Sumpen" (fanafsnittet, red.) og taler med de her unge mennesker. Unge mennesker, som jeg hjælper. Jeg køber maling til deres tifo og alt muligt sammen med dem, og fem minutter efter fyrer de det her af. Jeg er dybt skuffet over dem, og det ved de godt.

Bjørn Sørensen, der er direktør i Rødovre, var ekstremt skuffet over tilskuerballaden før og under opgøret mod Rungsted. Video: Bo Bentsen

Han fortæller, at der i alt var 24 sikkerhedsvagter fra klubberne, mens der også var hyret 4 professionelle vagter ind - "så store som kummefrysere".

Arenaen, der er åben for offentligheden i dagstimerne, blev inden kampen gennemsøgt for fyrværkeri. Alligevel lykkedes det altså flere personer at få noget med ind.

- Vi vil ikke have, de brænder ting af og ødelægger det for sig selv. Nu falder der hoveder igen. Vi har haft én kedelig sag tidligere på året, men nu fjerner vi yderligere 20-25 mand, alt efter hvad tv-billederne og de andre billeder, vi selv har, viser.

Klubbens eneste mulighed er at uddele karantæner til de pågældende tilskuere, men Bjørn Sørensen stiller gerne materiale til rådighed for politiet, hvis de ønsker at gå ind i sagen.

Knap 20 minutter senere blev spillet genoptaget.

Rungsted gik ud til den ufrivillige pause med en 2-0-føring, og det blev også kampens resultat. Det var Rungsteds første sejr i seks kampe og bringer holdet op på tredjepladsen i ligaen.

Rungsted trak sig sejrrigt ud af rivalopgøret mod Rødovre. Video: Bo Bentsen

Aftenens kampe

Herning-Herlev 3-6 (1-2, 1-3, 1-1)

  • Mål: 1-0 Markus Jensen, 1-1 Brett Thompson, 1-2 Brett Thompson, 1-3 Brett Thompson, 1-4 Magnus Molge, 2-4 Lasse Lassen, 2-5 Benjamin Mauritzen, 2-6 Victor Rolllin-Carlsson, 3-6 Cameron Brace

Rødovre-Rungsted 0-2 (0-1, 0-1, 0-0)

  • Mål: 0-1 Nikolaj Murholt Rosenthal, 0-2 Rasmus Thykjær Andersson

SønderjyskE-Aalborg 3-4 (2-1, 0-2, 1-0, 0-1)

  • Mål: 0-1 Pierre-Olivier Morin, 1-1 MacGregor Sharp, 2-1 Daniel Nielsen, 2-2 Nikolaj Carstensen, 2-3 Jonas Jakobsen, 3-3 MacGregor Sharp, 3-4 Martin Højbjerg