Ishockey

Ballade i Rødovre kan ende med tomme tribuner i flere kampe

Danmarks Ishockey Union og Metal Ligaen beslutter allerede lørdag, om Rødovres fans må overvære de næste kampe.

Afbrænding af fyrværkeri og klammeri med sikkerhedspersonalet kan komme til at betyde, at Rødovres tilskuere ikke er velkomne til klubbens næste kampe.

Efter fredagens ballade, der endte med en længere afbrydelse af lokalbraget mod Rungsted, oplyser Danmarks Ishockey Union (DIU) og Metal Ligaen, at man hurtigst muligt vil træffe en beslutning.

- I løbet af i morgen (den 28. december, red.) vil DIU og Metal Ligaen sammen med Rødovre, Rungsted, Herlev og DIU’s Sikkerhedskonsulent beslutte, om Rødovre umiddelbart kan medbringe tilskuere til kampene i Rungsted og Herlev henholdsvis 29. og 30. december og i givet fald under hvilke konditioner, skriver Metal Ligaen på sin hjemmeside.

- Inden Rødovres næste hjemmekamp mod SønderjyskE den 7. januar besluttes det, om begivenhederne skal have konsekvenser i forhold til kommende kampe i Rødovre Centrum Arena.

Ligachef Kim Pedersen oplyser til TV 2 SPORT, at han forventer en afklaring i løbet af eftermiddagen den 28. december.

Én anholdt for at spytte på betjent

Kampen mod Rungsted blev afbrudt i midten af tredje og sidste periode af sikkerhedsmæssige årsager. Det blev kulminationen på flere kedelige episoder i forbindelse med lokalopgøret, der endte med en sejr til gæsterne fra Rungsted.

Rungsted trak sig sejrrigt ud af rivalopgøret mod Rødovre. Video: Bo Bentsen

Inden kampen blev der affyret kanonslag og anden pyroteknik på tribunen bag det ene mål, og det samme stod på under kampen. Desuden opstod der slåskamp på lægterne. Sikkerhedsperonalet i arenaen i Rødovre kom også i klammeri med tilskuere, og derfor blev der undervejs fjernet flere personer fra arenaen.

Det medførte siden uroligheder uden for arenaen, hvor en enkelt person blev anholdt for at spytte på en betjent.

- Jeg er dybt skuffet, og jeg ved ikke, hvad jeg skal gøre. Jeg har lyst til at… nej, det kan jeg ikke sige, siger Rødovres direktør Bjørn Sørensen til TV 2 SPORT.

- Da jeg går ud og skal uddele blomster til en 200-kampsjubilar, går jeg forbi "Sumpen" (fanafsnittet, red.) og taler med de her unge mennesker. Unge mennesker, som jeg hjælper. Jeg køber maling til deres tifo og alt muligt sammen med dem, og fem minutter efter fyrer de det her af. Jeg er dybt skuffet over dem, og det ved de godt.

Bjørn Sørensen, der er direktør i Rødovre, var ekstremt skuffet over tilskuerballaden før og under opgøret mod Rungsted. Video: Bo Bentsen

Rungsted førte 2-0, da kampen blev afbrudt. Det blev også kampens resultat.