Ishockey

Dansk ligadirektør truet med tæsk efter uddeling af karantæner

Rødovre Mighty Bulls direktør, Bjørn Sørensen, er gået i gang med at orientere en række af klubbens egne fans om, at de ikke er velkomne mere.

Vrede, frustrationer og dyb, dyb skuffelse.

Det var ikke til at tage fejl af følelserne hos Rødovres direktør, Bjørn Sørensen, da arvefjendeopgøret på isen mellem Rødovre og Rungsted fredag aften måtte afbrydes af sikkerhedsmæssige årsager.

Inden kampen blev der affyret kanonslag og anden pyroteknik, og det samme stod på under kampen. Desuden opstod der slåskamp på lægterne. Det fik efter kampen Bjørn Sørensen til at melde ud, at der ville "falde hoveder igen", og at en række fans ville modtage karantæner.

Over for rnn.dk kan direktøren nu fortælle kort før nytår, at Rødovre er gået i gang med at uddele karantæner efter brug af "gode videooptagelser", som han beskriver det.

- Det er vores egne, og alle 25 får karantæne. Jeg vil ikke se dem i vores eller andre ishockeyhaller.

- Vi er i fuld gang med at give dem besked, og det har betydet, at en af dem har lovet mig flade øretæver. Jeg er virkelig træt af dem, siger Bjørn Sørensen.

Samtidig kalder han det stadig skuffende og tarveligt, hvad klubbens fans har foretaget sig. Han forstår ikke, hvordan de kan være det bekendt.

Over for Ritzau fortæller han, at 14 er blevet udelukket i resten af indeværende sæson, mens 11 er blevet udelukket i et år.

Bøde og to kampe uden tilskuere i 'Sumpen'

Samme harme var også det, der prægede TV 2 SPORTs interview med direktøren i minutter efter kampen fredag aften.

- Jeg er dybt skuffet, og jeg ved ikke, hvad jeg skal gøre. Jeg har lyst til at… nej, det kan jeg ikke sige.

Bjørn Sørensen, der er direktør i Rødovre, var ekstremt skuffet over tilskuerballaden før og under opgøret mod Rungsted. Video: Bo Bentsen

- Da jeg går ud og skal uddele blomster til en 200-kampsjubilar, går jeg forbi "Sumpen" (fanafsnittet, red.) og taler med de her unge mennesker. Unge mennesker, som jeg hjælper. Jeg køber maling til deres tifo og alt muligt sammen med dem, og fem minutter efter fyrer de det her af. Jeg er dybt skuffet over dem, og det ved de godt, sagde han.

Inden klubben selv gik i gang med at uddele karantæner, meddelte Danmarks Ishockey Union (DIU), at ishockeyfans fra Rødovre ville være udelukket fra holdenes indbyrdes kamp søndag aften, hvor Rungsted endte med at vinde 4-0.

Desuden blev Rødovre straffet med to kampe uden tilskuere i 'Sumpen', der er et område for de mest inkarnerede fans på Rødovres hjemmebane, i de næste to kampe samt en bøde på 50.000 kroner.

Ifølge klubbens direktør betyder det, at fans og andre omkring klubben må se langt efter en forstærkning til holdet.

- Det betyder, vi med garanti ikke får råd til en udenlandsk spiller, for de penge er lige røget ind til DIU i stedet, slår Bjørn Sørensen fast over for rnn.dk.

Du kan læse alt om Rødovre-sagen her: