Ishockey

Barndomsvenner lavede begge hattrick: - Det var Herning mod Riga

Peter Regin er ikke bare anfører i Jokerit. Han er det også på det danske landshold. Henning Bagger / Ritzau Scanpix

Nicklas Jensen og Peter Regin scorede begge hattrick mandag aften i KHL, og det morede herningenserne sig over undervejs.

Det var nærmest surrealistisk på en særlig dansk måde.

Efter små 32 minutters ishockey i kampen mandag aften mellem Dinamo Riga og den finske hovedstadsklub Jokerit i KHL - verdens næststærkeste liga - stod der 0-6 på tavlen. Og alle gæsternes mål var sat ind af danskerne - og herningenserne - Nicklas Jensen og Peter Regin.

- Det var sjovt, da der stod 6-0, og vi kiggede op på tavlen, og det kun var os, der havde scoret. Der grinte vi og sagde, at det var Herning mod Riga, fortæller Peter Regin, Jokerits anfører, til TV 2 SPORT om den noget særlige oplevelse.

Peter kom hen og svinede mig til med et smil på læben

Nicklas Jensen

For det var første gang, at en dansk spiller leverede et hattrick i den russiske KHL-liga. Og så var det ikke bare en enkelt dansker. Men to.

Først var det Nicklas Jensen, der nåede de magiske tre mål, og fire minutter senere var landsmanden Peter Regin oppe på de samme cifre.

- Det er sjovt, vi begge fik et hattrick. Det er altid specielt, men det er noget ganske særligt, når man får det med sin gode ven, lyder det over telefonen fra Letland fra Nicklas Jensen efter sejren, der endte med cifrene 7-0 til Jokerit.

Vokset op sammen

Og netop venskabet fylder også i den helt særlige præstation med to danske hattrick i den samme kamp, når Peter Regin fortæller yderligere om aftenen i Letlands hovedstad.

- Det er da specielt. Vi er vokset op sammen, så det gør det da endnu sjovere. Det var en fed oplevelse og en sjov ting, vi altid kan huske tilbage på.

De to danskere delte de fire finske mål i første periode, hvor Jokerit bragte sig foran med 4-0.

- I periodepausen snakkede vi om, at vi skulle se, om vi ikke begge kunne få et hattrick, fortæller Peter Regin.

Det lykkedes, men det var Nicklas Jensen, der fik pladsen i historiebøgerne som den første dansker med et hattrick i KHL, og det medførte lidt sjov på bænken, lige da det var sket.

- Peter kom hen og svinede mig til med et smil på læben, men så var det jo fint, at vi begge fik et, fortæller Nicklas Jensen.

Den stærke offensive wing spillede sin blot tredje kamp, efter han måtte holde fire måneders pause med en skulderskade og efterfølgende operation.

- Det er dejligt at få målene, når man nu er kommet tilbage. Men det tager tid. Skulderen er stadig stiv og øm dagen efter kampene. Men den har det fint, fortæller forwarden.

- Det er første gang, jeg er skulderskadet, og så er det godt, jeg har Peter at snakke med om det, for det har han prøvet før.

Kan gå hele vejen

Sejren betyder at Jokerit fortsætter en stærk periode, hvor holdet er rykket op på fjerdepladsen i den vestlige Conference. Og der er håb om, at denne sæson kan blive noget særligt i danskerklubben fra Helsinki.

- Vi kan gå hele vejen. Det tror jeg med det hold vi har i denne sæson, for det er noget særligt, mener Nicklas Jensen og suppleres af Peter Regin.

- Vi spiller rigtig godt og er med i alle kampe. Også selvom vi har været uheldige med en del skader.

Nu skal der bygges på frem mod slutspillet, der begynder i marts. Både hvad angår holdet, og hvad angår de to danskere efter deres første hattrick i ligaen.

Men det betyder ikke, at træerne vokser ind i himlen. For som Nicklas Jensen fortæller efter danskerfesten i Riga:

- Det vigtigste var sejren. Det her var jo kun én kamp. Nu gælder det så om at fortsætte den positive stime.