Ishockey

Dansk stjerne hyldede overraskede venner ved All Star-kamp

Frederik Andersen havde en specialdesignet hjelm med til All Star-weekenden. En hjelm, der hyldede to holdkammerater hjemme fra Toronto Maple Leafs.

Da Frederik Andersen natten til søndag blev den blot anden dansker i en All Star-kamp i NHL, havde han en fin overraskelse med til to gode venner og holdkammerater.

For da den danske målmand gik på isen, var det iført en hjelm, der hyldede venskabet med Toronto Maple Leafs-spillerne Mitch Marner og Auston Matthews, der også var en del af weekendens All Star-arrangement.

- Det var fedt at kunne bruge weekenden med Mitch og Auston. Og få nogle gode minder med dem. Nu har jeg spillet sammen med dem i tre-fire år, så det her var en god weekend med dem, siger Frederik Andersen til TV 2 SPORT.

Og det kom bag på de to kammerater, at danskeren brugte det store spotlight fra den traditionsrige weekend på at hylde dem.

- De vidste det ikke. Det var først, da jeg havde den på, at de så, de var foreviget på den.

Danskeren var i finalen i lørdagens kampe, hvor de fire divisioner mødes i kampe a to gange ti minutter. Og danskeren var fremragende i den afgørende kamp for Team Atlantic mod Team Pacific. 30-årige Frederik Andersen havde flere fornemme redninger og sikrede Atlantic en 3-1 føring efter de første ti minutter. Desværre for danskeren holdt det ikke stand, da Andrei Vasilevsky tog over i målet i anden halvleg, og så sluttede det med en Pacific-sejr på 5-4.

Og det efter kampe, hvor det er svært at være målmand, for forsvarsspil og de hårde tacklinger er lagt på hylden under opvisningskampene.

- Man ved godt, at man som målmand vil blive hængt til tørre et par gange. Det er det mindset, man skal komme med. Så må man bare diske op med nogle gode redninger.

Men det ændrede ikke på, at den danske keeper ser tilbage på en weekend ud over det sædvanlige.

- Det var sjovt og en fed oplevelse. Det er svært at pege på en ting, der var det bedste, men det var super godt at hænge ud sammen i omklædningsrummet og snakke med de andre spillere, fortæller Frederik Andersen.

- Programmet var lavet for at det også skulle være sjovt og ikke alt for seriøst.

Den eneste anden dansker, der har været udtaget til All Star-kampen er Frans Nielsen. Det var tilbage i 2017.