Ishockey

Ung dansker debuterer i NHL med sejr

Alexander True er den 14. dansker til at spille i NHL. Han fik 13 minutters spilletid for San Jose Sharks.

Den danske ishockeyspiller Alexander True fik natten til onsdag debut i den bedste nordamerikanske ishockeyliga, NHL, da San Jose Sharks satte ham ind i kampen mod Calgary Flames.

Den 22-årige True er den 14. dansker til at optræde i verdens bedste ishockeyliga, og han åbnede flot med en sejr på 3-1.

Inspirationen til det hurtige spil kommer fra hans far, Søren True, der var en af de første danskere i nordamerikansk ishockey.

Alexander True har hidtil spillet for San Jose Shark's farmerhold i AHL, San Jose Barracudas. Danskeren blev kaldt til NHL-holdet mandag.

Han fik næsten 13 minutter på isen mod Calgary Flames og havde et skudforsøg på mål.

Samtidig kunne han være med til at fejre veteranen Joe Thornton, som med to assister blev den kun 14. spiller i NHL til at score 1500 point.

- Jeg har levet og åndet for ishockey hele mit liv, siger Thornton efter at have passeret milepælen i sin 22. sæson i NHL.

I andre af nattens kampe vandt Washington Capitals med Lars Eller 4-2 over Los Angeles Kings. Russeren Alexander Ovechkin scorede tre gange for Washington.

Oliver Bjorkstrand og Columbus Blue Jackets vandt i overtid 1-0 over Florida Panthers, mens Nikolaj Ehlers blev noteret for en assist i Winnipeg Jets' nederlag på 1-2 til Nashville Predators. Også det opgør blev afgjort i overtid.