Ishockey

Kollapset ishockeyspiller er i bedring

Jay Bouwmeester kollapsede i går i kampen mod Anaheim Ducks med et hjertestop. Christopher Hanewinckel / Ritzau Scanpix

Jay Bouwmeester facetimede med sine holdkammerater fra sygesengen.

St. Louis Blues-spilleren Jay Bouwmeester, der i går kollapsede i kampen mellem St. Louis Blues og Anaheim Ducks med et hjertestop, er i bedring.

På et pressemøde fortæller St. Louis Blues general manager, Doug Armstrong, at 36-årige Jay Bouwmeester er ved bevidsthed.

- Jay Bouwmeester har det rigtig godt på UC Irvine Medical Center i Anaheim, siger Doug Armstrong.

- Tingene ser virkelig positive ud for Jay.

Den canadiske ishockeyspiller gennemgår en række undersøgelser for at fastslå, hvorfor han fik hjertestop, mens han sad på bænken.

- Jay er i virkelig god form og passer rigtig godt på sig selv, så det her understreger bare, hvor hurtigt tingene kan vende, siger Doug Armstrong på pressemødet.

Da Jay Bouwmeester kollapsede, blev han hurtigt omringet af folk, der hjalp ham.

- Det skete så hurtigt. Det føltes som en evighed for os, men vi reagerede så hurtigt, vi kunne. Alle ville bare gerne gøre et eller andet, siger St. Louis Blues’ anfører Alex Pietrangelo på pressemødet.

Efterfølgende besøgte Alex Pietrangelo sin holdkammerat, der var blevet stabiliseret på hospitalet.

Her sørge han blandt andet for at facetime med holdkammeraterne, så de kunne se, at Jay Bouwmeester var i god behold.

- Alle har fået det bedre, efter de så, at han var i gode hænder. Det hjalp os alle, at vi fik mulighed for at snakke med ham, siger Pietrangelo.

Kunne ikke være sket et bedre sted

Stillingen var 1-1 efter 12 minutter og ti sekunder af kampen i Anaheim, da Jay Bouwmeester kollapsede.

Doug Armstrong understreger, at der aldrig er et godt tidspunkt at få et hjertestop, men takker den medicinske stab hos både St. Louis Blues og Anaheim Ducks, der i fællesskab fik genoplivet Jay Bouwmeester.

Denne meddelelse blev vist på storskærmene i hallen.

- Der kunne ikke være sket et bedre sted end dette stadion. Jeg må takke alle i Anaheim Ducks for deres livredende aktion, siger Doug Armstrong,

Mens Jay Bouwmeester var på vej til hospitalet, blev kampen aflyst. Doug Armstrong fortæller på pressemødet, at kampen vil blive spillet om på et endnu ukendt tidspunkt senere i sæsonen.