Ishockey

Dropper topliga: Landstræner på fuldtid til 2023

Heinz Ehlers takker af i schweizisk ishockey og koncentrerer sig efter denne sæson helt og holdent om jobbet som dansk landstræner Henning Bagger / Ritzau Scanpix

Heinz Ehlers har sagt sit job op i den stærke schweiziske liga og har forlænget sin aftale som landstræner.

Landstræneren for ishockeylandsholdet Heinz Ehlers har valgt at sige sit job op som træner for SCL Tigers i den schweiziske liga.

Dermed forlader den 54-årige nordjyde en af topligaerne i europæisk ishockey for at hellige sig jobbet som dansk landstræner på fuld tid. Efter 13 sæsoner i Alpelandet.

Derudover forlænger Heinz Ehlers aftalen med Danmarks Ishockey Union (DIU), så den løber til 2023. En aftale, der ellers stod til at løbe ud efter det kommende VM i Schweiz i maj.

- Det er meget tilfredsstillende, at vi nu får Heinz som træner på fuldtid, siger DIU-direktør Ulrik Larsen i en pressemeddelelse.

- Han nyder stor respekt i vores organisation og blandt vores spillere og trænerstab. Han er i vores øjne den rigtige træner med masser af international erfaring.

Direktøren ser forlængelsen og ikke mindst fuldtidsansættelsen som en styrkelse af landsholdet frem mod VM og ikke mindst OL-kvalifikationen i Norge, der spilles i august. Her kan Danmark for første gang kvalificere et ishockeylandshold til et OL, der afvikles i Beijing i 2022.

Styrker OL-drømmene

Heinz Ehlers tiltrådte som dansk landstræner efter VM på hjemmebane i 2018 i en dobbeltrolle, hvor han også var cheftræner for SCL Tigers i den bedste schweiziske række. Aftalen med schweizerne løb egentlig frem til sommeren 2021. Men Ehlers har valgt at sige jobbet i Langnau op.

- Nu kan jeg kaste al min energi og alle mine batterier ind i jobbet som dansk landstræner, og det glæder jeg mig til, fortæller Ehlers.

- Vi står foran et spændende VM i Schweiz og en vigtig OL-kvalifikation som betyder rigtig meget for dansk ishockey. Det vil give et kæmpe skub med et godt VM efterfulgt af en plads i feltet til Vinter-OL i 2022.

Ifølge landstræneren er det især muligheden for at være helt og holdent til stede i optaktsarbejdet frem mod de vigtige opgaver hos det danske landshold, der ligger bag beslutningen om at hive teltpælene op og flytte tilbage til Danmark.

- Allerede nu kan jeg se, at forberedelserne frem mod OL-kvalifikationen ville kollidere med de mest intense forberedelser op til sæsonstarten i Schweiz. Der er simpelthen ikke plads til begge dele, og OL-kvalifikationen har også været en væsentlig del af baggrunden for min beslutning, siger Heinz Ehlers.

Hjem til familien

Men det er ikke kun det faglige, der rykker den danske landstræner hjem til sine danske rødder. Det er også det mere personlige.

- Jeg har været aktiv i mere end ti år i Schweiz. På trods af det er Danmark mit hjemland og stedet, hvor jeg har mine rødder, og min familie bor. Derfor har jeg besluttet at vende tilbage til Danmark, tilføjer landstræneren i en pressemeddelelse fra den schweiziske klub.

Men inden det kommer så vidt, så afslutter Heinz Ehlers sæsonen i spidsen for SCL Tigers.

Heinz Ehlers stod første gang i spidsen for det danske landshold ved VM i Slovakiet sidste år. Her blev det til en placering som nummer 11.