Ishockey

Dansk ishockey holder pause på ubestemt tid – slutspillet laves helt om

Ishockeyligaen går i hi lige inden de afgørende slutspilskampe. Det betyder, at slutspillet bliver afviklet i et helt nyt format.

Danmarks bedste ishockeyrække får en anderledes afslutning i 2020, hvor klubberne holder kamppause i flere uger inden slutspillet. Derefter bliver slutspillet et helt andet format end tidligere.

Det er mandag blevet besluttet som en konsekvens af myndighedernes anbefaling om at udskyde eller aflyse begivenheder med flere end 1000 personer.

- Vi har besluttet at suspendere slutspillet indtil videre. Vi afventer situationen, men jeg vil også sige, at vi laver om på modellen og laver en slutspilsgruppe, siger Klaus Rasmussen, formand for ligaforeningen, til TV 2 SPORT.

Når ligaen genoptages, skal nummer et til otte spille en slutspilspulje, hvor man mødes ude og hjemme. I alt 14 runder. Det er også besluttet, at holdene tager et forskelligt antal point med ind i slutspilspuljen. På den måde får de bedste hold i grundspillet en lille fordel.

  1. i grundspillet = 4 point i slutspillet
  2. i grundspillet = 3 point i slutspillet
  3. i grundspillet = 2 point i slutspillet
  4. i grundspillet = 1 i point i slutspillet

- Vi er klar til at gå i gang hurtigst muligt – og med kun tre dages varsel, fastslår Klaus Rasmussen.

Han understreger, at det har været en central del af beslutningen, at der skal være tilskuere på tribunerne.

- Ishockey egner sig ikke til at blive spillet uden tilskuere, sponsorer og fans. Derfor har det været vigtigt for os, at vi tilgodeser dem, der elsker hockey. De skal være en del af det.

Sendt til tælling

Klaus Rasmussen fortæller også, at man strækker sig langt for at få tilskuerne tilbage i hallerne, fordi det kan handle om klubbernes eksistens.

- Klubberne er virkelig pressede. Det er dybt alvorligt, det her. Slutspillet er jo den periode, hvor ishockeyklubberne historisk skal genere deres indtægter i form af fyldte haller. Der er vi sendt til tælling, siger Klaus Rasmussen, der også er administrerende direktør i SønderjyskE.

I kan jo risikere, at slutspillet aldrig kommer i gang?

- Ja, det er den risiko, der er. Vi håber, vi skal i gang med tre dages varsel lige om lidt, men hvis det ikke skulle ske, så træder vi sammen i april og diskuterer, hvad der så skal ske.

Efter fredagens offentlige anbefalinger blev det besluttet at afvikle de to sidste grundspilsrunder uden tilskuere. Derfor vil der heller ikke være tilskuere i hallerne tirsdag aften, når runde 48 bliver spillet.