Coronavirus

Aalborg var DM-favorit, da ligaen sluttede brat: - En flad fornemmelse

Julian Jakobsen (tv.) og resten af Aalborg Pirates ærgrer sig, men forstår beslutningen. Bo Amstrup / Bo Amstrup / Ritzau Scanpix

Aalborg Pirates vandt grundspillet med hele 18 point ned til andenpladsen, og derfor ærgrer det dem, at sæsonen er slut, inden slutspillet begyndte.

Der er blandede følelser i Aalborg Pirates-lejren, efter det torsdag kom frem, at Metal Ligaen på grund af coronavirussen har aflyst sæsonen og ikke kårer en danmarksmester i denne sæson.

Nordjyderne lignede nemlig et rigtig godt bud på DM-titlen, efter de viste sig ganske suveræne i grundspillet, hvor de sluttede 18 point foran nummer to, Herning Blue Fox.

- Det er en flad fornemmelse, siger Pirates-kaptajn Julian Jakobsen ti TV 2 SPORT.

Han får opbakning fra holdkammeraten Anders Krogsgaard, der leverede en suveræn sæson som den mest pointslugende back i ligaen.

- Det er tomt. Sæsonen er slut, men det er jo ikke, fordi vi er blevet slået ud. Den er bare slut. Det er trist og kedeligt.

Forstår beslutning om ingen medaljer

Selvom Aalborg-mandskabet har været ganske suveræn gennem de 48 runder i grundspillet, er der en forståelse for, at den perfekte sæson ikke bliver vekslet til guldmedaljer.

- Du skal jo spille om tingene. Vi nåde jo ikke til ende med sæsonen, hverken den planlagte, eller nødplanen, der blev vedtaget i mandags. Så det nytter ikke noget, mener Julian Jakobsen.

- Vi havde da helt sikkert en chance for at gå langt, supplerer Anders Krogsgaard

- Men jeg kan godt se, hvorfor de ikke uddeler medaljer. De fleste sportsmænd vil vel sige, at man ikke kan vinde guld, når vi ikke har spillet sæsonen færdig.

'Tror ikke, vi ser et så suverænt hold i Danmark i mange år'

Tilbage står Aalborg-spillerne og ærgrer sig over, at de havde samlet et hold, der dominerede grundspillet, men aldrig fik muligheden for at kulminere i sæsonen. I de kampe hvor det er allersjovest at snøre skøjterne.

- Der skal spilles om tingene, og det er ærgerligt, vi ikke kommer til det med det hold, vi havde i år. Jeg tror ikke, vi kommer til at se sådan et hold i Danmark igen i mange år, vurderer Julian Jakobsen.

Som et lille plaster på såret er Aalborg Pirates blevet tildelt den plads i Champions Hockey League, der var reserveret til den danske mester.

Her får de selskab af SønderjyskE, der kvalificerede sig til Europas fornemste klubturnering, da sønderjyderne vandt Continental Cup.