Coronavirus

Ligaklub i ’ekstremt hektisk’ situation – skal hjælpe amerikanere ud af landet

SønderjyskE forsøger haste de amerikanske spillere hjem. TV 2 SPORT

SønderjyskE kæmper for at få sendt klubbens amerikanske spillere hjem, inden USA lukker helt ned for rejsende fra Europa.

Om mindre end 24 timer er det ikke længere muligt at komme ind i USA, hvis du kommer fra Europa.

Et forbud, der gælder 30 dage frem, og som træder i kraft fra fredag ved midnat lokal tid. Det besluttede præsident Donald Trump torsdag.

Det har skabt bekymring flere steder. Et af dem er i SønderjyskE, der har flere amerikanere tilknyttet klubbens ishockeyhold. Og det er til trods for, at indrejseforbudet i USA ikke gælder amerikanske statsborgere.

- Efter beslutningen er taget, forsøger vi at hjælpe to af vores amerikanske spillere her i Sønderjyske til at komme hjem til USA, inden amerikanerne lukker ned.

- Det er selvfølgelig ekstremt hektisk hele vejen rundt, og for alt i verden skal vi allerede nu forsøge at sikre økonomien fremadrettet, så der igen er sport i ishockey, fodbold og håndbold, siger Klaus Rasmussen, der er administrerende direktør i Sønderjysk Elitesport til TV 2 SPORT.

'Det er menneskelige aspekter'

Klubben har amerikanerne Mike Little og Philip Lane tilknyttet klubben.

Og for klubbens administrerende direktør er det ikke logistikken, der påvirker allermest i disse dage.

- Det er nogle menneskelige aspekter, som der er nu. Det er vigtigt, at vi tager hånd om vores medarbejdere, som også er ramt.

- Både den sportslige og administrative del er berørt af det her, og der prøver vi også at gøre alt så godt som overhovedet muligt. Nøgleordene er opbakning og sammenhold. Det er det, der får os igennem.

Selvom sæsonen ikke bliver færdigspillet, kan klubben i lyseblåt stadig finde lidt glæde. SønderjyskE har kvalificeret sig til Champions Hockey League via sejren i januar i Continental Cup.

Dansk ishockeysæson afsluttes øjeblikkeligt - ingen mester kåres

Danmarks Ishockey Union og Ligaforeningen har besluttet at afslutte denne sæson med øjeblikkelig virkning.

Dermed spilles der ikke slutspil, og der bliver heller ikke kåret en dansk mester, en sølvmedaljevinder eller en bronzemedaljevinder. Grundspilsvinderen Aalborg Pirates tildeles Danmarks ledige plads i Champions Hockey League.

Det oplyser ishockeyunionen i en pressemeddelelse torsdag.

- Efter regeringens nyeste anbefalinger kan vi ikke se fornuftige argumenter i forhold til at opretholde håbet om at spille slutspil i indeværende sæson. Derfor aflyser vi slutspillet, siger Ligaforeningens formand, Klaus B. Rasmussen, i pressemeddelelsen.

Alle danske klubber afvikler kampe i anlæg, som efter krav fra myndighederne er lukkede i mindst 14 dage.