Coronavirus

Danskerklub trækker sig fra slutspil: - Den smarteste beslutning

Peter Regin har spillet sin sidste kamp i denne sæson. Jokerit har trukket sig fra KHL-slutspillet. Henning Bagger / Ritzau Scanpix

Den finske ishockeyklub Jokerit med tre danskere på holdet rejser ikke til Sankt Petersborg for at spille kvartfinale i KHL-slutspillet.

Ligasæsonen er slut for danskerne Peter Regin, Nicklas Jensen og Oliver Lauridsen.

Lørdag har deres klub, Jokerit Helsinki Hockey Club, trukket sig fra slutspillet i den russiske ishockeyliga KHL, der regnes for at være den næststærkeste ishockeyliga i verden efter den nordamerikanske liga, NHL.

Det sker - som i så mange andre tilfælde - som følge af udbruddet af coronavirus.

- Vi har fulgt med i resten af verden, og vi tænkte, at det var mærkeligt, hvis slutspillet fortsatte. Det er en lidt mærkelig størrelse, for jeg har ikke mærket noget på egen krop, og det er kun de seneste 48 timer, alt er begyndt at lukke ned, siger Peter Regin til TV 2 SPORT.

- Det kommer tæt på, når Danmark lukker grænser. Og vi føler, det var den smarteste beslutning at begynde at tænke på sundhed frem for sport.

'En meget svær, men nødvendig beslutning'

Jokerit havde spillet sig videre fra 1/8-finalerne med en samlet 4-2-sejr over Lokomotiv Jaroslavl. Tirsdag skulle den finske klub efter planen have mødt SKA Saint Petersburg i den første kvartfinale.

Men efter mange samtaler mellem klubbens ledelse, klublægerne og spillerne fredag har Jokerit besluttet ikke at rejse til Rusland.

- Det er en meget svær, men nødvendig beslutning, siger Jari Kurri, der er bestyrelsesformand i Jokerit, i en pressemeddelelse fra klubben.

- Vi har ikke været påvirket af det i form af tomme haller, men der har været mere og mere snak om, at der skulle ske noget, siger Peter Regin og fortsætter:

- Jeg respekterer klubbens beslutning. Det er den rigtige, så vi ikke er med til at sprede smitten.

Kan ikke rejse til Danmark med sin forlovede

33-årige Regin, der er anfører i Helsinki-klubben, har haft fri, siden Jokerits kamp i Jaroslavl onsdag 11. marts.

Han ville gerne have været til Danmark, nu hvor hans sæson er forbi, men han sidder fast i Finland med sin canadiske forlovede, der ikke kan komme ind i Danmark, efter at den danske regering har besluttet at lukke de danske grænser.

- Umiddelbart respekterer vi det. Vi må alle bidrage til at inddæmme virussen.

Jokerit er foreløbig det eneste hold, der har trukket sig fra slutspillet i KHL. I pressemeddelelsen skriver klubben, at den ønsker klubberne, der fortsætter i slutspillet, held og lykke.

DIU forventer snarlig afgørelse omkring A-VM

Hvad angår A-VM i Schweiz i maj, hvor Danmark er med, skriver Danmarks Ishockey Union (DIU) lørdag på sin hjemmeside, at der formentlig inden længe vil blive truffet en afgørelse omkring mesterskabet.

Lørdag aflyste det internationale ishockeyforbund (IIHF) alle kommende VM-turneringer for U18-landshold. Også kvindernes A-VM er blevet aflyst.