Coronavirus

Vicepræsident bekræfter: Ishockey-VM i maj er afblæst

Det danske landshold kommer ikke i aktion ved A-VM i Schweiz i maj. Henning Bagger / Ritzau Scanpix

Ifølge vicepræsidenten i det internationale ishockeyforbund bliver der ikke spillet A-VM i foråret.

Ingen afklaring.

Det var den officielle udmelding tirsdag eftermiddag efter mødet i det internationale ishockeyforbund (IIHF), når det kommer til årets A-VM i maj, der skal spilles i Schweiz.

Men det passer ikke.

Der er truffet en beslutning om at aflyse VM, lyder det fra forbundets vicepræsident, Kalervo Kummola, tirsdag aften.

- Vi afventer de schweiziske myndigheders beslutning, men det er allerede sikkert: VM spilles ikke dette forår, siger han til den finske avis Iltalehti.

- IIHF og turneringsarrangøreren er forsikret hos det samme firma. Nu forhandler de, hvordan alle forsikringsproblemer skal løses. Når der er styr på det, vil der komme en officiel udmelding omkring aflysningen af VM, siger Kummola.

Nyheden er kommet til Sverige

Den svenske landstræner Johan Garpenlöv har hørt, at beslutningen er taget.

- Men den officielle beslutning trækker ud på grund af administrative problemer. Nu har man sat det på pause og afventer besked, siger Garpenlöv ifølge Aftonbladet til Viaplay.

Det var ventet, at man på tirsdagens møde i det øverste organ i IIHF ville have trukket stikket for VM i lyset af den omsiggribende smittespredning af coronavirus.

Men dette er altså på grund af forsikringsproblemer endnu ikke sket officielt.

- Desværre kunne der på nuværende tidspunkt ikke træffes en afgørende beslutning, når det kommer til status på VM i 2020, var ordene fra IIHF-præsident Rene Fasel i en pressemeddelelse.

IIHF oplyste samtidig, at forbundet fortsat vil være i tæt kontakt med de schweiziske myndigheder og forbundets forsikringsselskab og nøje overvåge virussituationen og dens påvirkning af VM.

Mesterskabet, hvor Danmark stod til sin 18. deltagelse i det fineste selskab, skulle have været spillet fra 8.-24. maj i Zürich og Lausanne.

B-VM også aflyst

Fra officielt hold stod det dog hurtigt klart, at B-VM, der afvikles i grupperne Division 1A og 1B, der afgør oprykningen til A-VM, ikke finder sted i år.

De to grupper skulle have spillet deres turneringer fra 27. april i henholdsvis Slovenien og Polen..