Ishockey

Dansk ligaprofil stopper karrieren på toppen

Lasse Lassen i aktion for Herning Blue Fox. Henning Bagger / Ritzau Scanpix

Den dobbelte danmarksmester Lasse Lassen har besluttet at indstille sin karriere, selvom han stadig er blandt de største profiler i ligaen.

Da den danske ishockeyliga blev stoppet den 12. marts på grund af coronavirus, gjorde Lasse Lassens flotte karriere det samme.

Den 30-årige Herning Blue Fox-profil har nemlig besluttet at sætte skøjterne på hylden, da det samtidig er besluttet, at sæsonen ikke bliver genoptaget eller får kåret en vinder.

- Det bliver naturligvis super mærkeligt ikke længere at skulle spille ishockey på et professionelt plan, men jeg er super spændt og fortsat helt afklaret.

- Jeg har altid elsket spillet og at komme i hallen, specielt i denne sæson, hvor holdånden har været helt fantastisk, og hvor alt tegnede stort, siger Lasse Lassen.

Den dobbelte danske mester nåede at spille over 400 kampe og lave 349 point i hos Blue Fox, hvor han har spillet i langt størstedelen af sin karriere.

Derudover har han været på isen for Danmark 61 gange.

Slutter på toppen

Lasse Lassen må siges at slutte sin 13 år lange karriere på toppen, da han endte som denne sæsons mest scorende spiller i Metal Ligaen med 27 mål.

Samtidig har han også været sæsonens mest hædrede Herning-spiller med flere titler som 'månedens spiller', hvoraf han blev tildelt den seneste i januar.

- Alle årene i Herning er blevet nydt i fulde drag, ikke mindst på grund af den store opbakning.. Jeg skylder alle en stor tak, og med glæde over at have nydt min passion gennem så mange år vil jeg nu se frem til at fokusere på andre ting, fortæller Lasse Lassen.

Med undtagelse af to år i Aalborg, et enkelt i Frederikhavn og et i svenske Boras HC har han brugt hele karrieren i Herning.

I denne sæson sluttede Herning Blue Fox på andenpladsen i Metal Ligaens grundpil, efter sæsonen blev afbrudt efter sidste grundspilskamp.