Coronavirus

VM i ishockey aflyst for første gang siden 2. verdenskrig

Finland er regerende verdensmestre. Vladimir Simicek / Ritzau Scanpix

Årets A-VM i ishockey er aflyst som følge af udbruddet af coronavirus, meddeler IIHF.

Der bliver ikke noget A-VM for herrer i ishockey til maj.

Det Internationale Ishockeyforbund (IIHF) skriver lørdag på sin hjemmeside, at verdensmesterskaberne, der skulle afholdes i Schweiz, aflyses grundet udbruddet af coronavirus.

- Dette er hårdt at indse for den internationale hockeyfamilie, men noget vi må acceptere, siger IIHF-præsident René Fasel på forbundets hjemmeside.

- Coronavirusset er et globalt problem, og det kræver store indsatser fra officielle myndigheder at bekæmpe spredningen.

- IIHF må gøre, hvad det kan, for at støtte denne kamp. Vi må tilsidesætte sport for nu og hjælpe både myndigheder og ishockeyfamilien.

Første aflysning siden 1946

Det er første gang siden 2. verdenskrig i perioden 1940-1946, at IIHF vælger at aflyse VM i ishockey. I 1980, 1984 og 1988 blev der heller ikke afholdt et verdensmesterskab, men det var efter planen, da der i disse år ikke blev afholdt VM i de år, hvor der også var OL.

Aflysningen kommer ikke som den store overraskelse. IIHF har allerede aflyst kvindernes A-VM, som skulle være spillet fra slutningen af marts, samt en lang række VM-turneringer på lavere niveau i marts og april.

Danmark var som vanligt blandt de 16 deltagere, som var klar til A-VM i Schweiz, men havde man fastholdt at afvikle turneringen som planlagt, havde der nok været en del rust i benene hos de fleste spillere.

På grund af det igangværende udbrud af coronavirus er en række af de europæiske ishockeyligaer blevet afsluttet, uden at der er kåret en vinder. Blandt andet Metal Ligaen i Danmark. Andre ligaer er sat i bero.