Ishockey

Landsholdsspiller skifter til Malmø

Markus Lauridsen, der her ses med en knækket stav, skifter til svenske Malmø Redhawks. YURI KADOBNOV / Scanpix Denmark

Landsholdsback Markus Lauridsen skifter arbejdsgiver i Sverige. Malmø Redhawks har hentet danskeren i HV71 og udstyret ham med en toårig kontrakt.

Den danske landsholdsspiller Markus Lauridsen fortsætter sit svenske iseventyr.

Han har nemlig skrevet under på en toårig kontrakt med Malmø Redhawks. Det bekræfter klubben på sin hjemmeside.

- Markus er en spiller, vi har set an i lang tid. I løbet af den sidste sæson har han taget et stort skridt opad, og derfor føles det ekstra godt, at vi nu har ham med os. Han har mange gode kvaliteter i det offensive spil, og vi ser ham som en af ​​vores førende spillere, der vil tage et stort ansvar i alle spillets facetter, siger klubbens sportschef, Patrik Sylvegård.

Det er langt fra første gang, at Lauridsen skriver under med en svensk klub. Han skifter nemlig til Malmø fra HV71, og Lauridsen har tidligere repræsenteret de svenske klubber AIK, Leksands IF og Linköping HC.

Inden skiftet til HV71 nåede landsholdsbacken også en enkelt sæson i Tyskland. Her blev han med EHC München tyske mestre anno 2018.

'Det er som at flytte hjem'

Lauridsen ser dog frem til endnu et nyt eventyr.

- Det er meget sjovt og inspirerende at komme her. Jeg ved, at klubben ønsker at blive bedre, og det gør jeg også. Det er også spændende med den nye start, der sker her nu, med nye trænere.

- Jeg kender mange af mine nye holdkammerater, og det vil være lidt som at flytte hjem. Jeg fulgte klubben tæt som barn, og det gør det ekstra sjovt at være en del af det, siger Markus Lauridsen selv til klubbens hjemmeside.

Lauridsen leverede sin bedste sæson i fjor. Her leverede han 30 point i den svenske række, hvilket var den ottendebedste præstation af en back i ligaen.