Ishockey

Skadet landsholdsprofil øjner comeback, hvis NHL-sæsonen forlænges

Oliver Bjorkstrand er i gang med at genoptræne efter en ankeloperation for tre uger siden.

Den danske NHL-spiller Oliver Bjorkstrand var sikker på, at sæsonen var forbi, da han blev skadet i februar for sit mandskab Columbus Blue Jackets.

Men nu er der kommet en åbning for den 24-årige forward, da NHL som så meget andet sport er blevet lagt i dvale, mens coronavirussen hærger.

For med weekendens melding om at den nordamerikanske liga er klar til at spille hen over sommeren for at få afsluttet den indeværende sæson, kan der stadig være spilletid til den målfarlige dansker.

- Hvis der bliver hockey igen, så håber jeg at komme til at spille igen, siger Oliver Bjorkstrand til TV 2 SPORT.

Det er tre uger siden, han blev opereret i sin ankel for et brud og andre læsioner, og derfor står den nu på genoptræning hjemme i Columbus.

- Efter operationen siger man, der vil gå otte-ti uger, før man er klar igen, så jeg er vel mellem fire og seks uger væk.

Jeg forbereder mig og gør mig klar til at spille, indtil vi får at vide, at det ikke kommer til at ske

Oliver Bjorkstrand

- Underligt med en sæson på pause

Som alle andre steder er det en speciel situation at være i med en verden, der ikke er til at kende, mens samfund lukker ned i håb om at begrænse viruspåvirkningen.

Heller ikke i Columbus er det anderledes. Her er alt undtagen dagligvareforretninger lukket ned, og derfor er genoptræningen et kærkomment dagligt fokuspunkt at skulle igennem.

- Det er underligt med en sæson på pause. På den måde er det dejligt nok at have genoptræningen at koncentrere mig om. Det er noget andet med de spillere, der ikke er skadede, der skal holde sig i form derhjemme og prøve at være klar, så snart der skal spilles igen.

Selv tør Oliver Bjorkstrand ikke gætte på, hvorvidt NHL vælger at genoptage sæsonen, eller om man vælger at skylle den ud med badevandet.

Derfor er hans mindset i den svære ventetid også helt klart.

- Jeg forbereder mig og gør mig klar til at spille, indtil vi får at vide, at det ikke kommer til at ske. Men det handler jo om, at alt skal være sikkert, før der skal spilles hockey igen.

Derfor er der også et stille ønske, der fylder mere end hockey i den her tid hos Oliver Bjorkstrand.

- Jeg håber på, det går væk, så verden kan komme i gang igen.

Danskeren nåede at score 21 mål i 49 kampe i denne sæson, inden han blev skadet i februar.