Coronavirus

Danske klubber får hjælp - alle ser ud til at overleve

Frederikshavn White Hawks jubler efter pokalsejren i februar. Nu kan klubben også juble over økonomisk hjælp fra DIU. Henning Bagger / Ritzau Scanpix

Formanden i Danmarks Ishockey Union forventer, at der også vil være ni hold i landets bedste række efter sommerferien.

De hårdt trængte ishockeyklubber i Metal Ligaen kan se frem til en hjælpende hånd fra Danmarks Ishockey Union.

Den økonomiske håndsrækning skal sørge for, at ingen af ligaens ni klubber går konkurs som følge af covid-19-pandemien, der har ført til tidlig sæsonafslutning og dystre udsigter.

- Ingen går fri. Heller ikke os. Men selv om det er meget svært lige nu, skal vi nok komme igennem det. Jeg fornemmer på den vilje og det gåpåmod, jeg møder overalt, at der også er ni hold i Metal Ligaen den kommende sæson, siger DIU-formand Henrik Bach Nielsen ifølge Metal Ligaens hjemmeside til B.T.

DIU har en ekstraordinær mulighed for at hjælpe klubberne, efter VM i 2018 endte med et overskud på 13 millioner kroner.

Klubber har solgt ’spøgelsesbilletter’

For at mindske spredning af den nye coronavirus blev grundspillets to sidste runder afviklet for tomme tribuner. Derefter blev slutspillet aflyst, og det har sendt flere klubber i økonomiske problemer.

Hele otte ud af ni klubber har solgt ’spøgelsesbilletter’, selvom sæsonen er afblæst. Sammenlagt var målet at hente cirka en million kroner fra klubbernes fans.

SønderjyskE er den eneste klub, der ikke har forsøgt at rejse penge via ’spøgelsesbilletter’. Til gengæld har klubben opfordret sine fans til at støtte sponsorerne.

Det betyder dog ikke, at SønderjyskE ikke har brug for ekstra støtte. Tirsdag skriver Jydske-Vestkysten, at SønderjyskE kan se frem til udskydelse af huslejen for både ishokeyarenaen i Vojens og fodboldstadionet i Haderslev. Ud af en lokal hjælpepakke på 55 millioner kroner skulle otte millioner kroner gå til at hjæpe SønderjyskE med huslejen.