Ishockey

Ehlers tilbage i Danmark: - Gad ikke sidde alene, når alle er taget hjem

Familien og kedsomhed har trukket den danske NHL-spiller fra Canada og hjem til Aalborg.

Det var efter det, som Nikolaj Ehlers bramfrit kalder en ’pistur’, at den 24-årige NHL-forward søndag fik dansk jord under fødderne igen. På et tidspunkt, hvor han ellers skulle have gjort sig klar til de afgørende kampe i verdens stærkeste liga.

Men som så meget andet i sportens verden er intet, som det plejer, og derfor valgte Winnipeg Jets-spilleren at forlade sin lejlighed på den canadiske prærie og vende snuden hjem mod Aalborg.

- Jeg er taget hjem, fordi NHL har sagt til os, at det kunne vi godt, fortæller Nikolaj Ehlers til TV 2 SPORT.

- Jeg gad simpelthen ikke sidde i Winnipeg alene, når alle andre er taget hjem.

Familietid fristede

Det handler mest af alt om at være sammen med familien. Der er på ingen måde tale om en dansk flugt fra de nordamerikanske forhold under den omsiggribende pandemi.

- Sikkerheden er den samme uanset, om jeg er her i Aalborg eller i Winnipeg. NHL har jo et godt setup, og vi har læger tilknyttet klubben. Så da der var mulighed for at komme hjem til familien på et tidspunkt, hvor jeg ikke har set dem i et stykke tid, så var det bare afsted, forklarer Nikolaj Ehlers fra byen ved Limfjorden.

Men selvom han er hjemme hos sine nærmeste og ikke tror på, det bliver til mere hockey i denne sæson, så skal han alligevel være klar på at tage turen den modsatte vej hen over Atlanten, hvis NHL skulle beslutte sig for, at tiden er til, der igen skal spilles hockey.

- Det er noget lort. Det er en mærkelig situation at være i, men det gælder jo ikke kun os. Det er jo alle sportsgrene, der er i den samme situation. Men jeg må forsøge at holde mig nogenlunde i form, forklarer Jets-forwarden, der indtil videre i sæsonen har nettet 25 gange.

- Men hvis vi skal tilbage, så bliver det heller ikke noget med, at vi skal begynde fra den ene dag til den anden. Så bliver det noget med, at vi får lidt tid til at komme på is igen og komme i form. Men udsigten til det er ikke super høje.

Sidst Nikolaj Ehlers var på isen var den 11. marts, hvor han lavede et enkelt point i 4-2 sejren over Edmonton Oilers.