Coronavirus

Medie: NHL har vild plan i skuffen

Det er snart en måned, at de nordamerikanske NHL-arenaer har stået tomme hen. Patrick Smith / Ritzau Scanpix

Der er flere scenarier i spil for at få færdiggjort NHL-sæsonen. Et af de mere vilde er at spille alle kampe i en enkelt stat.

Hvis den indeværende sæson i verdens stærkeste hockeyliga NHL skal spilles færdig, så er en af de mere vilde planer, at spille hele turneringen færdig i North Dakota. En stat, der ikke selv er hjemsted for et NHL-mandskab.

Det er kommet frem gennem det canadiske medie Sportsnet, der har kendskab til en afslutning på sæsonen, hvor alle 31 NHL-hold skal spille deres kampe i staten, der er blandt de tyndest befolkede i USA, og færdiggør dels grundspil og slutspil.

De 31 mandskaber mangler et sted mellem 11 og 14 kampe i grundspillet, og derudover skal sæsonen så afsluttes med slutspil i et eller andet omfang. Normalt spilles der bedst af syv kampe, men det er uvist, om det bliver løsningen, hvis ligaen kommer i gang igen.

Der er en del spørgsmålstegn omkring planen, der handler om at finde haller nok, der kan afvikles kampe i. Desuden vil der være udfordringer omkring hotelkapaciteten i Grand Forks, der har den største arena i staten, Ralph Engelstad Arena, hvor der er plads til 11.640 tilskuere.

Planen om at færdiggøre sæsonen i en enkelt stat er blot en af flere løsningsforslag, som NHL ser på sammen med spillerforeningen NHLPA. Der skal være enighed om løsningen mellem de to parter, før den føres ud i livet.

Og allervigtigst: Der skal være givet grønt lys for at genoptage ishockey, før en løsning kan føres ud i livet.

En af tankerne bag en afslutning i sæsonen i North Dakota er, at der indtil videre er registreret 207 tilfælde af COVID-19 i staten. Og blot tre dødsfald. Det svarer til 27 registrerede smittede pr 100.000 indbyggere, hvor staten New York ligger på 627.

NHL har været suspenderet siden den 12. marts på baggrund af COVID-19 pandemien, og det er uvist, hvornår der kan gives grønt lys til at genoptage sæsonen.