Ishockey

Danskers rørende ord om afdød holdkammerat: - Jeg vil altid savne ham

Til venstre ses Patrick Russell, mens Colby Caves kone har delt billedet til højre af hende og afdøde Colby. USA Today Sports/Ritzau Scanpix / Instagram@em.cave

Den danske NHL-spiller Patrick Russell var holdkammerat med ishockeyspilleren Colby Cave, der døde som følge af en hjerneblødning.

En tragisk nyhed ramte lørdag ishockeyverdenen, da den canadiske NHL-klub Edmonton Oilers kunne meddele, at holdets blot 25-årige spiller Colby Cave var død.

Dødsfaldet skete som følge af en hjerneblødning, Colby Cave fik i starten af ugen. Siden gennemgik han en operation på Sunnybrook Hospital i Toronto, hvor han fik fjernet en tumor, der skabte pres på hjernen. Herefter blev han holdt i live med kunstigt koma, inden han lørdag blev erklæret død.

Russell og Cave var i samme situation

I Edmonton Oilers var Colby Cave holdkammerat med den danske landsholdsspiller Patrick Russell, og de to spillere havde efterhånden opbygget et tæt forhold. Det skriver Russell i en SMS til TV 2 SPORT som reaktion på dødsfaldet.

- Det er en hård dag. Det er forfærdeligt, hvad der er sket. Colby var en fantastisk person, som altid var glad og smilende. Jeg lærte ham rigtig godt at kende denne sæson, da vi var i stort set samme situation hele sæsonen.

- Mine tanker går til hans kone og familie igennem denne svære tid. Jeg vil altid savne ham, skriver den 27-årige dansker.

Boede på hotel sammen i lang tid

Begge spillere kæmpede i løbet af sæsonen med at få en fast startplads, og samtidig boede de også i starten af sæsonen på samme hotel over en længere periode.

Holdet skulle oprindeligt have været i gang med slutspillet om lidt, men på grund af situationen omkring coronavirus, er det uvist, hvad der sker med verdens bedste ishockeyliga.

I denne sæson nåede Cave at score en enkelt gang for Edmonton Oilers i 11 kampe. Danske Patrick Russell har været med i 45 kampe af i alt 71 mulige.

Colby var dybt elsket

Danske Patrick Russell er ikke den eneste, der har udtrykt rørende ord om afdøde Cave. Også canadierens kone, Emily, skrev en besked i udmeldingen på holdets hjemmeside.

- Det er med stor sorg, at jeg kan fortælle nyheden om, at Colby Cave døde tidligt her til morgen. Jeg og begge vores familier er i chok, men vi ved, Colby var dybt elsket af os, hans familie og venner, hele hockeyverdenen og mange flere. Vi takker alle for deres bønner i denne svære tid.

Det var tirsdag, Edmonton Oilers i første omgang oplyste, at Cave var blevet lagt i kunstigt koma på intensivafdelingen.

Allerede efter operationen skrev hans kone, Emily, på Instagram, at de havde brug for et mirakel. Familien havde kun mulighed for at se ham igennem et vindue og tale til ham via en walkie-talkie. Herefter måtte de forlade hospitalet igen på grund af situation omkring Covid-19.

Caves agent, Jason Davidson, fortalte samme dag til det canadiske medie Sportsnet, at hjerneblødningen ingen relation havde til hverken coronavirus eller nogen form for uheld.