Ishockey

Dansk legende bliver målmandstræner i russisk topklub

Peter Hirsch sammenligner selv skiftet med et skifte til FC Barcelona i fodboldens verden. TV 2 SPORT

Peter Hirsch skal i sæsonen 2020/21 være målmandstræner for den russiske klub SKA St. Petersborg. Det bliver et job på allerhøjeste niveau.

Efter seks år som målmandstræner i den bedste svenske liga skifter Peter Hirsch den svenske is ud med den russiske.

Den tidligere landsholdmålmand har fra næste sæson skrevet under på at være målmandstræner for SKA St. Petersborg. Det meldte klubben ud på sin hjemmeside fredag.

Jeg vil prøve og se, om jeg ikke kan lære et par gloser, men det ser pænt sjovt ud

Peter Hirsch om det russiske sprog

Klubben er en del af den absolutte top i den Kontinentale Hockey-Liga (KHL), der er verdens næstbedste liga.

Dermed tager den tidligere danske landsholdsspiller et stort step op i sin karriere. Noget danskeren sammenligner med at skifte til Barcelona i fodboldens verden.

- Det er en af de største klubber den bedste europæiske liga. Så jobbet er jo fantastisk og stort. Det er et skridt opad og fremad i min trænerkarriere. Det er allerhøjeste niveau, så det er utrolig spændende, siger Peter Hirsch til TV 2 SPORT.

Det hele er gået så stærkt, at danskeren endnu ikke har vendet sig til tanken om et russisk eventyr. Og heller ikke har gjort sig de store forestillinger om, hvordan det hele bliver endnu.

- Det er egentlig ikke gået helt op for mig endnu. Det bliver nok først, når jeg får lov at komme på plads og får lov til at se, hvor stort det hele er derovre. Jeg har jo en idé om det, og jeg har fået meget information fra både trænere og spillere. Det er et lille niveau under NHL, så det kan ikke blive så meget større. Og det gælder også for de spillere, vi har derovre.

Nyt sprog og måske et farvel til landsholdet

Ved at bytte Sverige ud med Rusland skal han også til at vende sig til et helt nyt sprog. Et sprog, der hverken minder om det danske eller svenske.

- Jeg har prøvet at kigge på noget af det, men der kan jeg godt se, at det er lidt svært, Det tager lidt tid, og jeg skal nok have noget hjælp. Jeg vil prøve og se, om jeg ikke kan lære et par gloser, men det ser pænt sjovt ud, når man lige kommer i gang med det.

Om Hirsch samtidig fortsætter som målmandstræner på det danske landshold, det er endnu ikke besluttet. For han er godt klar over, at den store afstand vil gøre det hele mere kompliceret, og derfor skal han først have en snak med sportschefen i Danmarks Ishockey Union, Kim Pedersen.

I sin aktive karriere nåede Hirsch at deltage ved ni VM-slutrunder for Danmark. Fem af gangene deltog Danmark ved A-VM. Her var han blandt andet også med til at sikre Danmark et af tidens bedste resultater med en 8.-plads i 2010.