Ishockey

Dansker varmer op til NHL-genstart med sjælden scoring

Patrick Russell i kamp for første gang i fem måneder. Ethan Miller / Ritzau Scanpix

Danske Patrick Russell leverede både mål og assist i Edmonton Oilers' eneste testkamp før NHL-genstarten.

På lørdag indleder 24 NHL-hold jagten på det prestigefyldte Stanley Cup-trofæ efter en lang og ufrivillig coronapause.

Forinden spiller alle hold en enkelt testkamp, hvor spillerne skal forsøge at banke rusten fra fem måneder uden kampe af skøjterne.

Danske Patrick Russell ser dog allerede ud til at have skarpe klinger til genstarten. Russell scorede et mål og leverede en assist, da han sammen med Edmonton Oilers besejrede Calgary Flames med 4-1 natten til onsdag.

Den danske landsholdsspiller indledte ellers kampen som reserve, men kom på isen undervejs og lavede sine to målpoint mod slutningen af tredje periode.

Selv om der ikke var tale om officiel scoring, er det alligevel værd at hæfte sig ved, at den hårdtarbejdende forward fik sendt en returpuck fra Calgarys målmand i nettet.

Det er nemlig ikke lykkedes Patrick Russell at score en eneste gang i sine foreløbig 51 officielle NHL-kampe.

Sådan så det ud, da Russell fik pucken over stregen.

Som følge af coronapandemien blev denne NHL-sæson afbrudt, inden grundspillet var gjort færdig. Nu skal 24 hold kæmpe om Stanley Cup-trofæet i et lidt anderledes turneringssystem.

Otte af holdene er direkte kvalificeret til slutspillet, mens de øvrige 16 spiller playoffkampe om de sidste otte pladser.

Et af dem er Edmonton Oilers, som lørdag tager hul på kvalifikationen, hvor holdet møder Chicago Blackhawks i en serie bedst af fem. Det vil sige, at det hold, der først vinder tre kampe, går videre til slutspillet.

I alt er fem danske spillere med i NHL-genstarten. Ud over Patrick Russell er det Oliver Bjorkstrand (Columbus Blue Jackets), Nikolaj Ehlers (Winnipeg Jets), Frederik Andersen (Toronto Maple Leafs) og Lars Eller (Washington Capitals).